Небагато знайдеться настільки смачних закусок, які можна так швидко приготувати, як рулет з лаваша з оригінальною начинкою.
Підпишись на Hyser.com.ua в Google News! Тільки найяскравіші новини!
ПідписатисяПорадуйте родину королівської закуски, яка готується за кілька хвилин.
Отже, щоб приготувати рулет із лавашу з баклажанами, сиром та яйцями, знадобиться такий набір продуктів:
Баклажани - 400 г | ||
Лаваш тонкий - 200 г (3 листи розміром 27х30 см) | ||
Сир (жирністю 5%) - 150 г | ||
Сир твердий - 100 г | ||
Яйця – 3 шт. | ||
Часник - 10 г | ||
Майонез - 50 г | ||
Хмелі-сунелі - за смаком | ||
Кріп свіжий - 20 г | ||
Олія - 30 мл | ||
Сіль за смаком | ||
Перець чорний мелений - за смаком |
Яйця добре промийте та залийте водою. Всипте сіль. Варіть на помірному вогні 10 хвилин після закипання. Остудіть у холодній воді.
До сиру додайте майонез. Добре перемішайте, розминаючи сирні грудочки.
Часник очистіть і пропустіть через прес у миску з сиром. Посоліть і поперчіть до смаку, перемішайте.
У баклажанів зріжте краї з обох боків. Наріжте баклажани платівками 4-5 мм.
Посипте баклажани хмелі-сунелі і змастіть олією. Запікайте 15-20 хвилин при температурі 180-190 градусів, до м'якості та рум'яності. Орієнтуйтесь на духовку.
Запечені баклажани трохи остудіть.
Лист лаваша розстеліть на дошці. Сирну масу візуально розділіть на три частини. Змастіть лаваш однією частиною сирної маси.
Твердий сир натріть на великій тертці та розподіліть поверх сирного шару.
Кріп дрібно наріжте. Викладіть наступним шаром.
важливо!
- Начинку рекомендується рівномірно розподіляти, не перевантажуючи центр, краю на пару сантиметрів залишити вільними.
Зверху викладіть запечені баклажани.
важливо!
- Усі компоненти мають бути охолодженими, від гарячих продуктів тоненький лист порветься під час згортання.
Додайте третій аркуш лаваша. Змастіть сирною масою, що залишилася.
Яйця очистіть, натріть на великій тертці та розподіліть поверх сирного шару.
Поверніть рулет, загорніть у харчову плівку або пакет і відправте в холодильник на 30-40 хвилин.
Рулет з лаваша з баклажаном, сиром, яйцями та сиром готовий. Розріжте на порції та подавайте до столу.