Баклажани і перець - відмінне поєднання, яке завжди виграє серед інших. Тому дуже корисно знати різні рецепти.
Підпишись на Hyser.com.ua в Google News! Тільки найяскравіші новини!
ПідписатисяТим більше, що ці два овочі цілком доступні практично цілий рік. Тому ми знайшли для вас чудовий варіант закуски.
Інгредієнти:
баклажани - 2 шт.;
перець солодкий - 5 шт.;
рослинна олія - 60 мл;
сіль - ч.л.;
цукор - ст.л.;
гострий перець - ½ ч.л.;
яблучний оцет - ст.л.;
петрушка - пучок;
часник - 4 зубчики.
Приготування закуски з баклажанів та перців:
1. Ділимо баклажани навпіл, а потім нарізаємо на пластини товщиною 5 см. Перці ділимо навпіл кожен і видаляємо серцевину. Викладаємо на лист, застелений папером пластини, кожну окремо. Кладемо в рукав для запікання перців. Випікаємо овочі за 160 градусів півгодини.
2.Для маринаду в олії змішуємо сіль, цукор і гострий перець. Вливаємо в суміш яблучний оцет. Шинкуємо петрушку, натираємо часник на дрібній тертці, додаємо в маринад, змішуємо.
3.На тарілку викладаємо шар із пластин баклажанів, змащуємо його маринадом. З перців знімаємо шкірку і викладаємо другим шаром, також змащуємо маринадом. Чергуємо шари, поки овочі не закінчаться. Даємо закусці маринуватися півгодини, а потім подаємо до столу.
Читайте також:
Хрустітимете щодня: рецепт ароматної маринованої капусти на зиму – крутіше квашеної .
Рецепт дивовижних крабових котлет , які подарують неземну насолоду, краще за курячі в сотні разів .