Мармелад є улюбленими солодощами багатьох дітей та дорослих. Саме тому сьогодні можна побачити дуже велику різноманітність мармеладу на полицях магазинів. Ось тільки вся ця продукція виготовлена ​​з натуральних компонентів, тому краще приготувати мармелад самому.

Продукти
Яблука - 1,5 кг (1 кг очищених)
Цукор — 950 г
Цукор ванільний - 10 г
Вода — 200 мл

важливо!

  • Яблука вибирайте кислих сортів.

Очистіть яблука від шкірки та насіння. Наріжте очищені яблука невеликими шматочками.

Посуд для приготування мармеладу має бути з товстим дном, щоб фрукти та ягоди не пригоряли. Так, можна взяти казан або глибоку сковороду, сотейник - посуд, який рівномірно розподіляє тепло і не окислює продукти.

До яблучних шматочків влийте воду. Надішліть на помірний вогонь і доведіть до кипіння.

Накрийте кришкою і тушкуйте яблука на невеликому вогні, періодично помішуючи дерев'яною лопаткою до м'якості. Це приблизно 25-30 хвилин, щоб яблучні шматочки стали м'якими та злегка розварилися.

Далі потрібно взяти занурювальний блендер і подрібнити яблучну масу до отримання однорідного пюре без грудочок. За бажанням можна протерти через дрібне сито, щоб досягти повністю однорідної структури.

Зважте готове пюре - має вийти 1 кг яблучного пюре.

Яблучне пюре можна перекласти у казанчик меншого розміру. Надішліть на помірний вогонь і прогрійте до закипання.

Як тільки маса почне побулькувати, зменшіть вогонь до мінімального, накрийте кришкою і уварюйте яблука 25-30 хвилин. Іноді перемішуйте. За цей час випарується зайва волога, і пюре ще більше загусне.

Всипте цукор. Додайте ванільний цукор. Добре перемішайте. Помішуючи на сильному вогні доведіть до кипіння. Завдяки цукру яблучне пюре стане рідкішим. З моменту закипання я уварювала його до загусання ще 50-60 хвилин на маленькому вогні, часто помішуючи лопаткою.

Підготуйте форму розміром приблизно 15х25 см. Застеліть пергаментом. Вилийте у форму яблучну масу та розрівняйте лопаткою. Вага яблучної маси – 1,6 кг.

Накрийте зверху харчовою плівкою в контакт із поверхнею, залиште повністю охолонути на кухні. Після цього відправте форму холодильник на 5-6 годин, до повного застигання мармеладу.

Вийміть яблучний мармелад із форми, перевернувши на лист пергаменту. Наріжте мармелад шматочками. За бажанням можна посипати цукром. Я цього не робила, тому що цукерки досить солодкі.

Зберігайте домашній мармелад у холодильнику не більше одного тижня.

Читайте також:

Як відрізнити справжній мед від підробки: допоможе крапля оцту – хитрість наших бабусь

І ніякого оцту: рецепт справжніх медових помідорів із гірчицею на зиму

Як прискорити обмін речовин за допомогою меду: збережіть цей народний рецепт