Приготувати гору смачних і ніжних пиріжків можна за одну годину. І для цього вам не потрібно буде витрачати багато часу на випічку, а набір продуктів для цих лінивих пиріжків – зовсім мінімальний.
Підпишись на Hyser.com.ua в Google News! Тільки найяскравіші новини!
Підписатися- пшеничне борошно – 400 грам;
- картопля – 300 грам;
- кефір (3,2%) - 190 мл.;
- рослинна олія – 1.5 стол.л.;
- сухі дріжджі – 8 грам;
- курячі яйця – 1 штука, невелике;
- цукор – 1 стол.л.;
- зелень (петрушка та кріп) - 1 чайн.л.;
- сіль – 1 чайн.л.
- Кефір повинен бути кімнатної температури, тому заздалегідь дістаньте його з холодильника.
- Сухі дріжджі можна замінити на свіжі з розрахунку 1:3, тобто знадобиться близько 30 г свіжих дріжджів.
Картоплю очистити, нарізати та скласти в каструлю. Залити окропом та поставити на вогонь. Варимо до готовності приблизно 25 хвилин. Готову картоплю перекладіть у велику миску і розімніть товкачем у пюре.
У мисочці з'єднайте трохи теплий кефір, яйце, цукор і сіль. Все перемішайте до однорідності. Вилийте яєчно-кефірну суміш у картопляне пюре і перемішайте лопаткою до однорідності.
Частками просійте в картопляне пюре борошно та сухі дріжджі та перемішайте лопаткою. Замісіть м'яке однорідне тісто. Борошно може знадобитися більше чи менше.
Додайте в тісто олію та сушені трави і замісіть м'яке однорідне тісто. Якщо тісто виходить занадто слизьке і не вбирає олію, підсипте ще трохи борошна. Картопляне тісто виходить досить липким, але забивати його борошном під час вимішування не потрібно. Інакше у готовому вигляді пиріжки вийдуть занадто жорсткими та щільними. Краще посипте борошном стіл при формуванні.
Тісто скачайте в кулю, викладіть в змащену олією миску, накрийте харчовою плівкою і залиште в теплі приблизно на 40-60 хвилин для підйому.
Готове тісто розділіть на 10-12 однакових частин. Кожну частину скачайте в кульку, вмочіть у муку і сформуйте товсті круглі заготовки.
Накрийте коржі харчовою плівкою та залиште на 15 хвилин.
У глибоку сковороду наливаємо 200 мл олії, як для фритюру. На середньо сильному вогні його потрібно розігріти.
Порада:
- Опустіть в олію дерев'яну шпажку. Якщо навколо неї зібралися бульбашки, то можна приступати до процесу смаження.
Кульки викладаємо в гарячу олію та зменшуємо вогонь до середнього. Пиріжки швидко збільшуються обсягом і швидко стають рум'яними. Смажимо їх з двох боків, а потім викладаємо на паперову серветку, щоб увібрався зайвий жир.
Читайте також:
Після такого вас розцілує вся родина: рецепт "ледачого" плову в рукаві з курячими стегнами
Коли захотілося чогось смачненького та швидкого: рецепт ситної запіканки "Ленивий голубець"