Салати із сезонних овочів завжди займають особливе місце у будь-якому кулінарному меню. Ці страви, як правило, невигадливі, а їхнє приготування займає мінімум часу.

  • баклажани – 400 грам;
  • помідори – 300 грам;
  • болгарський перець – 200 грам;
  • цибуля - 1 штука;
  • часник - 2 убчики;
  • зелень до смаку;
  • соєвий соус – 1 стол.л.;
  • яблучний оцет – 2 стол.л.;
  • сіль за смаком;
  • олія - ​​30 мл.

Важливо!

  • Щоб салат виглядав неймовірно апетитно та яскраво, рекомендується взяти болгарські перці різних кольорів.
  • Цибуля теж може бути різна - звичайна ріпчаста, червона, шалот або білий салатний.

Перш за все овочі потрібно вимити в чистій холодній воді і обсушити рушником або паперовими серветками, щоб прибрати залишки води.

Далі маринуємо цибулю. Для цього цибулину потрібно очистити від шкірки, обполоснути та нарізати тонкими півкільцями або чверть кільцями. Відправляємо цибулю в глибоку невелику миску, заливаємо яблучним або бальзамічним оцтом, перемішуємо все і залишаємо осторонь.

Баклажани нарізаємо брусочками, кубиками або півкругами. Відправте в глибоку чашу, посипте сіллю (близько 0,5-1 ст.л.), перемішайте та залиште на 15-20 хвилин. Так піде гіркота з баклажанів. Через вказаний час баклажани промийте і відіжміть.

Важливо!

  • У деяких випадках немає необхідності видалення гіркоти з баклажанів - зазвичай не гірчать молоді овочі, а також деякі особливі їх сорти.

Болгарський перець розріжте на дві частини, видаліть серцевину та насіння. Наріжте тонкими півкільцями чи брусочками.

Помідори подрібніть часточками чи кубиками. Надішліть все в салатницю.

У сковороді розігрійте олію (олії ​​може знадобитися трохи більше). Обсмажте шматочки баклажанів частинами до появи золотистого відтінку. Не забувайте періодично помішувати, щоби нічого не пригоріло. Викладіть баклажани на серветку.

Оливою з сковороди обдайте помідори і перець. Перемішайте.

Додайте в салатницю баклажани та мариновану цибулю (попередньо цибулю потрібно віджати від оцту). Далі відправте до всіх компонентів часник, пропущений через прес або нарізаний від руки дрібно.

Зелень промийте, обсушіть і подрібніть. Прекрасно для салату підійдуть кінза, петрушка, кріп або зелена молода цибуля.

Влийте в салат соєвий соус.

Важливо!

  • При додаванні соєвого соусу в блюдо варто врахувати, що він має солоний смак. Зменшіть загальну кількість солі, інакше ризикуєте пересолити.

Ретельно все перемішайте та спробуйте на смак. За потреби досоліть. На даному етапі можна додати мелений запашний перець до смаку або перець чилі.

Салат готовий, можна подавати! Незрівнянно смачно у теплому чи охолодженому вигляді!

Читайте також:

Його називають "Зимовий делікатес": рецепт салату з цвітної капусти з болгарським перцем на зиму.

Взимку одна баночка з'їдається за день: рецепт салату з буряка, перцю та моркви на зиму

І для бутербродів, і для салатів, і для м'яса: рецепт в'ялених помідорів у духовці на зиму