Помідори чері у томатній пасті – універсальна заготівля на зиму. Адже в цьому випадку можна не тільки насолодитися смаком пікантних маленьких томатів, але й використовувати неймовірно соковиту пасту для спагетті, різних супів, рагу, страв з м'яса або риби.
Підпишись на Hyser.com.ua в Google News! Тільки найяскравіші новини!
ПідписатисяНасамперед потрібно підготувати всі необхідні продукти для заготівлі маринованих помідорів чері в томатній пасті на зиму:
- помідори чері – 1.5 кг.;
- помідори – 300 грам;
- сіль – 20 грам;
- цукор – 60 грам;
- оцет – 60 мл.;
- перець чилі – 1 штука;
- перець червоний мелений - 10 г;
- перець горошком – 8 штук;
- вода - 700 мл.
Спочатку потрібно приготувати домашню томатну пасту. Так як сорти "Алсу", "Бичаче серце", "Настенька" одночасно і м'ясисти, і відрізняються солодким, насиченим помідорним смаком, то з них томатна паста буде особливо смачною.
Отже, помідори потрібно промити під проточною водою і зняти шкірку. Робиться це легко та просто за принципом надрізав-ошпарив-здер. Так, на маківці помідора робимо тонким ножем неглибокий хрестоподібний надріз, заливаємо на пару хвилин окропом. Перекладаємо ошпарені помідори в холодну воду, після чого можна підчепити шкірку з надрізаного краю і легко зняти. Порізати овочі на чотири частини і за допомогою блендера перемолоти в пюре. Щоб томатна паста була однорідною консистенції, краще протерти її через сито - так піде насіння помідорів.
Далі необхідно зварити соус для помідорів чері. Для цього у невелику каструлю викласти приготовану томатну пасту та залити водою. Посолити та покласти цукор. Покласти в каструлю гострий перець і перець горошком.
Помити перець чилі. Почистити його, видаливши стебло, насіння та серцевину (при роботі з перцем чилі краще скористатися рукавичками), і дрібно порізати. Подрібнений пекучий перець також кинути у каструлю із соусом.
Перемішати вміст каструлі, довести до кипіння і на повільному вогні проварити протягом 10 хвилин.
Помідори чері промити і акуратно зняти шкірку тим самим способом, що й звичайних томатів.
Помити перець чилі. Почистити його, видаливши стебло, насіння та серцевину (при роботі з перцем чилі краще скористатися рукавичками), і дрібно порізати. Подрібнений пекучий перець також кинути у каструлю із соусом.
Перемішати вміст каструлі, довести до кипіння і на повільному вогні проварити протягом 10 хвилин.
Помідори чері промити і акуратно зняти шкірку тим самим способом, що й звичайних томатів.
Підготувати банки для консервації – добре помити та простерилізувати. Для цього можна скористатися духовкою, мікрохвильовою піччю або просто потримати банки над парою.
У гарячі простерилізовані банки акуратно (щоб не придушити) викласти помідори чері так, щоб томати щільно лежали один до одного.
У кожну банку влити 9-відсотковий оцет. На банку місткістю 0,5 л піде 10 мл оцту.
Потім залити томати приготованим соусом так, щоб усі чері були покриті. Закрити банки простерилізованими кришками.
На дно великої каструлі викласти рушник кухонний, викласти закатані банки і залити водою кімнатної температури. На повільному вогні довести до кипіння, і ще протягом 10-15 хвилин простерилізувати заготовки.
Перекласти гарячі банки з помідорами на дерев'яну шахівницю догори дном і вкрити ковдрою. Залишити так до повного остигання, після чого прибрати в темне прохолодне місце для зберігання на всю зиму.
Читайте також: