Соус з помідорів, солодкого перцю та часнику робить суцвіття капусти чудово ароматними. З цією заготівлею смачними стануть навіть звичайнісінькі макарони.
Підпишись на Hyser.com.ua в Google News! Тільки найяскравіші новини!
ПідписатисяКапуста цвітна - 1 кг (чиста вага) | ||
Помідори – 700 г | ||
Перець солодкий болгарський – 100 г | ||
Часник - 3 зубчики | ||
Олія - 50 мл | ||
Оцет 9% - 50 мл | ||
Цукор – 2 ст. ложки | ||
Сіль – 0,5-1 ст. ложки |
Всі овочі вимийте. Цвітну капусту розріжте та розберіть на суцвіття. Листя видаліть.
Опустіть цвітну капусту в киплячу воду, бланшуйте 3-5 хвилин. Не переваріть капусту, тоді суцвіття залишаться міцними та хрусткими.
Відкиньте капусту на друшляк і обдайте холодною водою, щоб різко припинити термічну обробку - так капуста залишиться щільною.
Дайте воді стекти.
Перець та помідори подрібніть у пюре за допомогою блендера або через м'ясорубку.
Овочеве пюре викладіть у каструлю та поставте на вогонь. Додайте подрібнений часник, цукор, сіль та олію. Прокип'ятіть соус.
Опустіть у томатний сік капусту.
При помірному кипінні проваріть цвітну капусту в томатно-перечному соусі 5-10 хвилин. Зніміть із вогню.
Влийте оцет і перемішайте.
Спробуйте на смак та, якщо потрібно, всипте спеції.
По стерильним банкам розфасуйте спочатку капусту, накладайте приблизно по "плічка".
В результаті вийшло близько 1,5 л заготівлі.
Герметично закрийте банки кришками.
Переверніть банки кришками донизу. Укутайте ковдрою і залиште до повного остигання.
Банки з цвітною капустою, маринованою в томатному соусі, зберігайте у прохолодному затемненому приміщенні до 1 року.
Читайте також:
Фіналістка "Майстер Шеф" дала рецепт смачного пирога з лаваша: найсоковитіший і найапетитніший