Соус з помідорів, солодкого перцю та часнику робить суцвіття капусти чудово ароматними. З цією заготівлею смачними стануть навіть звичайнісінькі макарони.

Капуста цвітна - 1 кг (чиста вага)
Помідори – 700 г
Перець солодкий болгарський – 100 г
Часник - 3 зубчики
Олія - ​​50 мл
Оцет 9% - 50 мл
Цукор – 2 ст. ложки
Сіль – 0,5-1 ст. ложки

Всі овочі вимийте. Цвітну капусту розріжте та розберіть на суцвіття. Листя видаліть.

Опустіть цвітну капусту в киплячу воду, бланшуйте 3-5 хвилин. Не переваріть капусту, тоді суцвіття залишаться міцними та хрусткими.

Відкиньте капусту на друшляк і обдайте холодною водою, щоб різко припинити термічну обробку - так капуста залишиться щільною.
Дайте воді стекти.

Солодкий перець очистіть від насіння.

Перець та помідори подрібніть у пюре за допомогою блендера або через м'ясорубку.

Овочеве пюре викладіть у каструлю та поставте на вогонь. Додайте подрібнений часник, цукор, сіль та олію. Прокип'ятіть соус.

Опустіть у томатний сік капусту.

При помірному кипінні проваріть цвітну капусту в томатно-перечному соусі 5-10 хвилин. Зніміть із вогню.
Влийте оцет і перемішайте.
Спробуйте на смак та, якщо потрібно, всипте спеції.

По стерильним банкам розфасуйте спочатку капусту, накладайте приблизно по "плічка".
В результаті вийшло близько 1,5 л заготівлі.

Потім влийте гарячий томатний соус-маринад догори.

Герметично закрийте банки кришками.
Переверніть банки кришками донизу. Укутайте ковдрою і залиште до повного остигання.

Банки з цвітною капустою, маринованою в томатному соусі, зберігайте у прохолодному затемненому приміщенні до 1 року.

Читайте також:

За кожною вечерею з'їдається по одній банці: рецепт апетитного салату з капусти без стерилізації на зиму

І ніякої духовки: рецепт дивовижного капустяного заливного пирога на кефірі, який готується на сковорідці

Фіналістка "Майстер Шеф" дала рецепт смачного пирога з лаваша: найсоковитіший і найапетитніший