Запечена під сиром свинина виходить соковитою, ароматною та дуже смачною. Цю страву можна приготувати з будь-якого м'яса та навіть з філе птиці. Тут немає складних маринадів та особливих інгредієнтів. Більшість часу йде на вистоювання м'яса з томатною пастою, чим довше - тим краще. Все готується дуже просто.
Підпишись на Hyser.com.ua в Google News! Тільки найяскравіші новини!
ПідписатисяГотується свинина під сиром у духовці з наступних інгредієнтів:
- свинина (вирізка) - 600 г;
- сир твердий - 250 г;
- томатна паста – 120 г;
- часник - 20 г;
- цукор (за потреби) - 1 ч. ложка;
- сіль за смаком;
- перець чорний мелений за смаком;
- кріп свіжий (для прикраси) - 1-2 гілочки.
Свинину промийте та обсушіть паперовим рушником від зайвої вологи. Наріжте м'ясо пластинами товщиною 1,5 см (приблизно 6 шматочків з 600 грам).
Часник очистіть, пропустіть через прес або натріть на дрібній тертці та додайте до томатної пасти. Всипте на смак сіль і мелений чорний перець. Перемішайте. Якщо паста дуже кисла, можна додати трохи цукру.
Нарізані шматочки свинини обмажте томатно-часниковим маринадом з усіх боків.
Накрийте миску плівкою і поставте в холодильник вистоюватись на кілька годин. Якщо дозволяє час, можна залишити м'ясо маринуватися у холодильнику на ніч.
Надішліть свинину в добре розігріту духовку і запікайте при 180 градусах 30-35 хвилин.
Важливо!
- Готовність м'яса перевірте ножем або вилкою – вони повинні легко протикати шматок м'яса.
Через 30-35 хвилин запікання дістаньте м'ясо із духовки.
Щедро посипте кожен шматочок м'яса натертим сиром.
Надішліть м'ясо в духовку ще на 10-15 хвилин при тій же температурі, щоб сир добре розплавився.
Свинина у томатно-часниковому маринаді, запечена під сиром, готова. Подавайте страву до столу одразу ж, прикрасивши свіжою зеленню.
Читайте також:
Справжня кулінарна насолода: рецепт свинини з картоплею під сирною шубою
Тільки від однієї підливи закачаєшся: рецепт апетитного гуляшу зі свинини на сковорідці