Запечена під сиром свинина виходить соковитою, ароматною та дуже смачною. Цю страву можна приготувати з будь-якого м'яса та навіть з філе птиці. Тут немає складних маринадів та особливих інгредієнтів. Більшість часу йде на вистоювання м'яса з томатною пастою, чим довше - тим краще. Все готується дуже просто.

Готується свинина під сиром у духовці з наступних інгредієнтів:

  • свинина (вирізка) - 600 г;
  • сир твердий - 250 г;
  • томатна паста – 120 г;
  • часник - 20 г;
  • цукор (за потреби) - 1 ч. ложка;
  • сіль за смаком;
  • перець чорний мелений за смаком;
  • кріп свіжий (для прикраси) - 1-2 гілочки.

Свинину промийте та обсушіть паперовим рушником від зайвої вологи. Наріжте м'ясо пластинами товщиною 1,5 см (приблизно 6 шматочків з 600 грам).

Часник очистіть, пропустіть через прес або натріть на дрібній тертці та додайте до томатної пасти. Всипте на смак сіль і мелений чорний перець. Перемішайте. Якщо паста дуже кисла, можна додати трохи цукру.

Нарізані шматочки свинини обмажте томатно-часниковим маринадом з усіх боків.

Накрийте миску плівкою і поставте в холодильник вистоюватись на кілька годин. Якщо дозволяє час, можна залишити м'ясо маринуватися у холодильнику на ніч.

Свинину викладете на антипригарний пергамент у формі для запікання чи силіконовий килимок.

Надішліть свинину в добре розігріту духовку і запікайте при 180 градусах 30-35 хвилин.

Важливо!

  • Готовність м'яса перевірте ножем або вилкою – вони повинні легко протикати шматок м'яса.
Твердий сир натріть на великій тертці.

Через 30-35 хвилин запікання дістаньте м'ясо із духовки.

Щедро посипте кожен шматочок м'яса натертим сиром.

Надішліть м'ясо в духовку ще на 10-15 хвилин при тій же температурі, щоб сир добре розплавився.