Макарони люблять практично всі без винятку. Готуються вони дуже швидко і просто: потрібна вода, сіль та трохи часу. Макарони можна заправити оливковою олією, посипати тертим сиром і подавати як гарнір до м'ясних, рибних або овочевих страв. Але ще смачнішим буде, якщо до них додати соус.
Підпишись на Hyser.com.ua в Google News! Тільки найяскравіші новини!
ПідписатисяОтже, щоб приготувати домашній овочевий соус для макаронів на зиму, знадобиться такий набір продуктів:
- помідори – 5 кг;
- морква – 1 кг;
- перець солодкий – 1 кг;
- перець гострий – 3 штуки;
- яблука – 2 штуки;
- часник – 1 головка;
- цукор – 0,5 кг (за смаком);
- сіль – 4 ст. ложки (за смаком);
- олія рослинна - 0,5 л;
- оцет 6% - 1 склянка.
Насамперед потрібно зняти шкірку з помідорів. Для цього в окріп кидаємо помідори – вони мають вільно плавати. Чекаємо 20 секунд і витягаємо з води шумівкою. Далі опускаємо кожен помідор в миску з холодною водою, а коли овочі охолонуть, то зняти з них шкірку не важко - треба лише легко потягнути за край у надрізу. Помідори потрібно нарізати довільними шматочками.
Солодкий перець, гострий перець та яблуко нарізаємо довільними шматочками.
Відправляємо все в каструлю та варимо без кришки 1,5-2 години.
Додаємо до овочевої маси подрібнений часник, цукор та сіль. Не поспішайте висипати всю сіль та весь цукор відразу. Пробуйте.
Додаємо оцет та олію. Перемішуємо.
Варимо соус ще 10-15 хвилин, але цього разу накриваємо кришкою каструлю.
Ще одна перевага цього соусу (крім розкішного смаку) – він ідеально підходить для швидкого обіду. Досить, наприклад, посмажити фарш чи відварити макарони, додати цей соус – і ситний обід готовий.
Читайте також:
Такої соковитої курки ви ще не куштували: рецепт курячої грудки у медовому соусі
Ніжний, смачний та корисний: рецепт соусу з червоної смородини до будь-якого м'яса та шашлику
Захочеться відкривати по банці на день: рецепт маринованої цвітної капусти в томатному соусі на зиму