Така консервована квасоля в томатному соусі - просто знахідка для випадків, коли хочеться приготувати ситну першу страву, наприклад борщ.
Підпишись на Hyser.com.ua в Google News! Тільки найяскравіші новини!
ПідписатисяПідготуйте необхідні продукти:
- квасоля суха – 450 г;
- помідори – 1,5 кг;
- перець болгарський – 500 г;
- цибуля ріпчаста - 500 г;
- морква – 500 г;
- олія рослинна - 150-200 мл;
- оцет столовий (9%) – 40 мл;
- сіль – 1 ст. ложка;
- цукор – 1,5 ст. ложки;
- перець чорний мелений - 0,5 ч. ложки
важливо!
- Зі зазначеної кількості вийшло 3,5 л консервованої квасолі в томатному соусі.
- Квасоля можна використовувати будь-якого сорту, червону чи білу.
Квасолю промийте, замочіть у чистій воді та залиште на ніч.
Потім повторно промийте квасолю, викладіть у каструлю, залийте чистою водою. Поставте на вогонь та доведіть до кипіння. Видаліть піну, накрийте кришкою каструлю і варіть квасолю до напівготовності, приблизно 15-20 хвилин на маленькому вогні.
Болгарський перець розріжте на дві половинки вздовж, видаліть внутрішню частину насіння. Очищену м'якоть перцю наріжте неширокими короткими смужками.
Цибулю очистіть і наріжте кубиками.
Моркву очистіть та натріть на великій тертці.
Помидори промийте та розріжте на великі шматочки. Викладіть помідори в чашу блендера та перебийте у пюре (або пропустіть через м'ясорубку).
Додайте томатне пюре в каструлю до решти овочів.
Поставте каструлю на вогонь. Помішуючи, доведіть вміст каструлі до кипіння і тушкуйте 20 хвилин.
Додайте в каструлю сіль, цукор та чорний мелений перець. Перемішайте.
Відварену квасолю відкиньте на друшляк і дайте стекти відвару. Додайте|добавляйте| квасолю в каструлю, перемішайте. Доведіть до кипіння та готуйте на маленькому вогні 15 хвилин.
Простерилізуйте банки та кришки.
Готову квасолю з помідорами, солодким перцем, морквою та цибулею відразу ж розкладете по стерильним баночкам і щільно закрутіть кришки.
Переверніть банки, щоб переконатися у герметичності. Накрийте банки теплою хусткою або пледом і залиште так до повного остигання.
Потім перенесіть баночки з консервованою квасолею на зберігання у темне прохолодне місце.
Читайте також:
Ситніше, ніж будь-яке м'ясо: рецепт ситного салату з баклажанами та білою квасолею на зиму
Ви закохаєтеся в цю страву: рецепт вінегрету в лаваші з додаванням квасолі
Від цієї насолоди неможливо відірватися: рецепт курячого філе з квасолею та ковбасками