Така консервована квасоля в томатному соусі - просто знахідка для випадків, коли хочеться приготувати ситну першу страву, наприклад борщ.

Підготуйте необхідні продукти:

  • квасоля суха – 450 г;
  • помідори – 1,5 кг;
  • перець болгарський – 500 г;
  • цибуля ріпчаста - 500 г;
  • морква – 500 г;
  • олія рослинна - 150-200 мл;
  • оцет столовий (9%) – 40 мл;
  • сіль – 1 ст. ложка;
  • цукор – 1,5 ст. ложки;
  • перець чорний мелений - 0,5 ч. ложки

важливо!

  • Зі зазначеної кількості вийшло 3,5 л консервованої квасолі в томатному соусі.
  • Квасоля можна використовувати будь-якого сорту, червону чи білу.

Квасолю промийте, замочіть у чистій воді та залиште на ніч.
Потім повторно промийте квасолю, викладіть у каструлю, залийте чистою водою. Поставте на вогонь та доведіть до кипіння. Видаліть піну, накрийте кришкою каструлю і варіть квасолю до напівготовності, приблизно 15-20 хвилин на маленькому вогні.

Болгарський перець розріжте на дві половинки вздовж, видаліть внутрішню частину насіння. Очищену м'якоть перцю наріжте неширокими короткими смужками.

Цибулю очистіть і наріжте кубиками.

Моркву очистіть та натріть на великій тертці.

У велику каструлю з товстим дном налийте олію. Викладіть у каструлю цибулю, моркву та болгарський перець.

Помидори промийте та розріжте на великі шматочки. Викладіть помідори в чашу блендера та перебийте у пюре (або пропустіть через м'ясорубку).
Додайте томатне пюре в каструлю до решти овочів.

Поставте каструлю на вогонь. Помішуючи, доведіть вміст каструлі до кипіння і тушкуйте 20 хвилин.

Додайте в каструлю сіль, цукор та чорний мелений перець. Перемішайте.
Відварену квасолю відкиньте на друшляк і дайте стекти відвару. Додайте|добавляйте| квасолю в каструлю, перемішайте. Доведіть до кипіння та готуйте на маленькому вогні 15 хвилин.

Простерилізуйте банки та кришки.

Влийте в каструлю з квасолею оцет. Перемішайте, доведіть вміст каструлі до кипіння та зніміть з вогню.

Готову квасолю з помідорами, солодким перцем, морквою та цибулею відразу ж розкладете по стерильним баночкам і щільно закрутіть кришки.
Переверніть банки, щоб переконатися у герметичності. Накрийте банки теплою хусткою або пледом і залиште так до повного остигання.