У сезон грибів пропонуємо приготувати на зиму відмінну домашню заготівлю - салат із грибами, морквою та солодким перцем. Такий салат виходить дуже смачним, яскравим і ароматним. Його можна подати до столу як холодну закуску або як доповнення до основної страви.

Отже, для приготування салату з грибами та овочами на зиму знадобиться такий набір продуктів:

  • гриби лісові свіжі - 800 г;
  • морква – 200 г;
  • цибуля ріпчаста - 200 г;
  • перець болгарський солодкий – 200 г;
  • олія соняшникова - 100 мл;
  • томатна паста – 80 г;
  • сіль за смаком;
  • цукор - 0,5 ч. ложки або до смаку.

Важливо:

  • Для цього салату можна використовувати будь-які їстівні лісові гриби.
  • Болгарський перець краще використовувати червоний, а цибуля - звичайна біла ріпчаста.

Лісові гриби насамперед потрібно перебрати, добре промити водою і нарізати великими шматочками.

Далі гриби викладіть у каструлю та поставте на плиту. Залийте гриби водою (2 л), всипте сіль (трохи більше половини столової ложки). Увімкніть вогонь і доведіть воду до кипіння. Зніміть піну. Далі накрийте кришкою каструлю і варіть грибочки при слабкому кипінні приблизно 30 хвилин. Відварені гриби відкиньте на друшляк і промийте.

Цибулю та моркву очистити, з болгарських перців видалити насіннєву коробку.

Моркву натріть на великій тертці, болгарський перець наріжте соломкою, цибуля півкільцями.

У каструлю викладете овочі та гриби. Додайте томатну пасту, сіль (0,5 ст. ложки або за смаком), цукор та олію.

Усі інгредієнти перемішайте. Залишіть на 40 хвилин за кімнатної температури, щоб овочі дали сік.

Потім поставте каструлю на вогонь і гасіть гриби з овочами під кришкою приблизно 1 годину. Насамкінець спробуйте салат і, якщо потрібно, додайте цукор і сіль на свій смак.

Тим часом потрібно підготувати тару для закочення. Банки та кришки вимийте з содою та сполосніть під проточною холодною водою. Після цього банки потрібно простерилізувати будь-яким зручним способом.

Гарячу закуску розподіліть на простерилізовані банки, закатайте кришками.

Закрутити банки кришками прокип'яченими, перевернути і відразу ж укутати в теплу ковдру. У такому стані залишити заготовки до повного остигання, а потім прибрати на зберігання в прохолодне місце.

Готову закуску зберігайте у холодному темному місці (холодильнику, погребі).