Коли в сезон консервування ви будете роздумувати, що приготувати з огірків, що переросли, вам знадобиться цей рецепт "Тещиних язичків" з огірків на зиму.

На 2 банки по 750 мл:
огірки свіжі – 2 кг
вода - 1 л
цукор - 100 гр
сіль - 15 г
лимонна кислота – 5 г
гвоздика – 5 шт.
перець чорний горошком – 5 шт.
перець запашний горошком - 5 шт

Для приготування маринованих "тещиних язичків" можна взяти будь-які огірки (тільки, звичайно, не гіркі). Розмір, форма та колір плодів не мають особливого значення.

Огірки вимити, очистити від шкірки, розрізати вздовж на скибочки завтовшки 1-1,5 см

Приготувати розсіл, додавши у воду всі прянощі та сіль із цукром.

Розсіл довести до кипіння.

Скибочки огірків скласти в каструлю. Киплячим розсолом залити огірки. Витримати 10 хв.
Можна згори поставити прес.

Перекласти огірки в банки, укладаючи досить щільно.