Коли в сезон консервування ви будете роздумувати, що приготувати з огірків, що переросли, вам знадобиться цей рецепт "Тещиних язичків" з огірків на зиму.
Підпишись на Hyser.com.ua в Google News! Тільки найяскравіші новини!
ПідписатисяНа 2 банки по 750 мл: | ||
огірки свіжі – 2 кг | ||
вода - 1 л | ||
цукор - 100 гр | ||
сіль - 15 г | ||
лимонна кислота – 5 г | ||
гвоздика – 5 шт. | ||
перець чорний горошком – 5 шт. | ||
перець запашний горошком - 5 шт |
Для приготування маринованих "тещиних язичків" можна взяти будь-які огірки (тільки, звичайно, не гіркі). Розмір, форма та колір плодів не мають особливого значення.
Огірки вимити, очистити від шкірки, розрізати вздовж на скибочки завтовшки 1-1,5 см
Приготувати розсіл, додавши у воду всі прянощі та сіль із цукром.
Розсіл довести до кипіння.
Скибочки огірків скласти в каструлю. Киплячим розсолом залити огірки. Витримати 10 хв.
Можна згори поставити прес.
Розсіл закип'ятити знову. Огірки залити тим самим розсолом і закатати.
Читайте також:
Їх закривають одразу по 10 банок: рецепт хрустких огірків у томатному соку на зиму