Свій рецепт томатного соусу є у кожній національній кухні. Ще б пак, їм заправляють безліч м'ясних, рибних та овочевих страв. Наприклад, пікантний томатний соус із часником та травами пробуджує апетит і додає таким нейтральним продуктам, як рис, приємний смак. А ось солодший томатний соус добре поєднується з овочевими запіканками. Соус із солоних помідорів із цибулею, часником та зеленню найкраще підійде до м'яса, особливо до шашлику.

Продукти для приготування соусу із солоних помідорів:

  • помідори солоні – 700 г;
  • часник – 10 г (2 зубчики);
  • петрушка свіжа – 10 г;
  • кріп свіжий – 10 г;
  • цибуля ріпчаста - 80 г (1 шт.);
  • олія соняшникова - 3 ч. ложки;
  • сіль - 0,5 ч. ложки або до смаку;
  • перець чорний мелений - 2 тріски.

Із зазначеної кількості інгредієнтів виходить повна банка соусу об'ємом 0,5 л.

З помідорів зніміть шкірку. Зробити це досить просто. Також акуратно видаліть плодоніжки. Повинна вийти м'якоть солоних помідорів із соком.

Очистіть цибулину від шкірки, промийте і наріжте її шматочками.

У чаші блендера з'єднуємо очищені солоні помідори з соком і цибулю, що виділився з них. Сполучені продукти необхідно подрібнити до однорідного стану.

Томатно-цибулеву суміш, що вийшла, перелийте до каструльку або сотейник.

Зелень потрібно вимити та подрібнити.

Часник очистіть та пропустіть через прес.

До томатної основи потрібно додати сіль, чорний мелений перець, подрібнену зелень, часник та олію. Перемішайте.

На сильному вогні доведіть до кипіння соус і проваріть при невеликому кипінні 20 хвилин.

Готовий соус перелийте в банку, дайте йому охолонути, накрийте кришкою та зберігайте в холодильнику до подачі.

Читайте також: