На перший погляд, чучевар – це складна страва. Однак, раз спробувавши, Ви ще не раз готуватимете ці ароматні домашні пельмені з бараниною в насиченому м'ясному бульйоні з овочами. Дуже ситно та смачно.

Насамперед готуємо прісне тісто.

Продукти:

  • борошно - 200 г;
  • вода – 100 мл (приблизно);
  • сіль - 2 щіпки.

Просіяти борошно із сіллю та за допомогою води замішуємо гладке однорідне тісто. Його потрібно загорнути у харчову плівку та помістити в холодильник на 30 хв.

Тим часом нарізаємо м'ясо на маленькі шматочки і подрібнюємо їх великим ножем у фарш. Так само подрібнюємо цибулю, часник. Все змішуємо та додаємо спеції.

Інгредієнти для фаршу:

  • баранина – 150 г;
  • цибуля – 0,5 гол.;
  • часник - 1 зуб.;
  • коріандр мелений - 1 ч. л.;
  • сіль та перець – за смаком;
  • петрушка, кінза, кріп за бажанням.

Розділіть тісто на кілька частин. Розкотіть у тонкі пласти та виріжте заготовки для пельменів. На кожен шматочок тіста покладіть фарш. Акуратно заліпіть краї та з'єднайте протилежні куточки.

Готуємо соус для чучвари:

  • морква – 0,5 шт;
  • цибуля – 1 головка;
  • помідори – 3 шт.;
  • вода - 400 мл.

Для цього нарізаємо цибулю кубиком та моркву. З помідорів знімаємо шкірку та нарізаємо кубиком. Обсмажуємо цибулю та моркву хвилин 10. Потім додаємо помідори, гасимо 5 хвилин на середньому вогні, солимо.

Укладаємо "чучварики", що зліпилися, додаємо воду і гасимо хвилин 15-20.

Зніміть готову страву з вогню та залиште на 10–15 хвилин. Перед подачею посипте рубаною зеленню.

Читайте також:

Швидко, смачно та апетитно: рецепт салату з молодої картоплі, кукурудзи та яєць

Дуже швидко і дуже апетитно: рецепт вареників з молодою капустою та беконом

Їх розхоплюватимуть двома руками: рецепт млинців з кабачків, картоплі та сиру