Щоб приготувати рулетики з лавашу з консервованою рибою, плавленим сиром та черемшею, знадобиться такий набір продуктів:

Лаваш тонкий - 200 г
Черемша — 150 г
Консерви рибні (у мене скумбрія в олії) – 240 г
Сир плавлений (підморожений) - 140 г
Яйця - 2 шт.
Майонез — 150 г
Сіль - за потребою
Перець чорний мелений - за потребою

важливо!

  • Консерви підійдуть як у маслі, так і у власному соку.
  • Лаваш повинен бути тонкий і прямокутної форми.
  • Плавлений сир краще брати хорошої якості, від цього залежить смак готової закуски. Якщо він погано натирається, заздалегідь відправте його в морозилку на 15-20 хвилин, щоб трохи затвердів.
  • Майонез використовуйте будь-яку жирність.

Яйця зваріть круто (8-10 хвилин після закипання) у трохи підсоленій воді. Потім остудіть у холодній воді.

Тим часом черемшу добре промийте проточною водою, обсушіть у спеціальній сушці або паперовими рушниками.

Наріжте черемшу дрібними шматочками.

З консервованої риби злийте рідину. Рибу розімніть вилкою до дрібних шматочків.

Охолоджені яйця очистіть, натріть на середній тертці.

Великий лист лаваша я розрізала на три однакові прямокутні пласти розміром приблизно 40х30 см кожен.

Викладіть пласт лаваша на дошку. Майонез візуально розділіть на три частини, змастіть лист лаваша 1/3 частиною.

Розподіліть по всьому пласту натерті яйця.

Викладіть поверх половину нарізаної черемші.

Накрийте черемшу другим аркушем лаваша, злегка придавіть руками. Змастіть лаваш майонезом (1/3).

Розподіліть зверху шматочки консервованої риби.

На рибу помістіть третій аркуш лаваша. Змастіть його майонезом, що залишився.

Плавлений сир натріть на великій тертці. Розподіліть по всьому пласту.

Посипте сир другою половиною нарізаної черемші.

Акуратно поверніть 3 пласти лаваша з начинкою у щільний рулет.

Загорніть рулет у харчову плівку і відправте в холодильник на 2-3 години (можна і на ніч), щоб лаваш просочився і добре нарізався.

Через якийсь час дістаньте рулет з холодильника, розріжте на порційні шматочки.