Дивовижна скоринка, аромат, приємна кислинка цієї м'ясної страви змушує забути про всі інші закуски, що є на столі.

І справді, курка, тушкована з яблуками в медово-гірчичному соусі - це ідеальний баланс солодощі та пікантності, який завдяки соковитим кисло-солодким яблукам та гірчиці сподобається любителям білого м'яса.

Для того, щоб приготувати курку з яблуками в медово-гірчичному соусі, знадобиться такий набір продуктів:
  • куряче філе – 320 г;
  • яблуко кисло-солодке – 270 г;
  • цибуля ріпчаста - 130 г;
  • мед – 1 ст. ложка;
  • гірчиця (готова приправа) – 25 г (1 ст. ложка з гіркою);
  • соль - 1/4 ч. ложки;
  • перець чорний мелений - 1/8 ч. ложки;
  • олія рослинна - 45 мл (3 ст. ложки).

Необхідні продукти для рецепту
Необхідні продукти для рецепту

Важливо!

  • Для цієї страви найкраще взяти кисло-солодкі яблука. Їх потрібно очистити від серцевини, видалити насіння і нарізати часточками завтовшки приблизно 1 см.

Куряче філе розрізаємо вздовж на 2 частини.

Цибулю очищаємо від лушпиння і нарізаємо середнім пір'ям.

Викладаємо філе в сковороду з добре розігрітою олією (2 ст. ложки). Обсмажуємо на сильному вогні 2-3 хвилини до рум'яності.

Перевертаємо. обсмажуємо з іншого боку ще 2-3 хвилини. Обсмажене філе перекладаємо на тарілку.

Викладаємо цибулю і яблука в сковороду, що звільнилася. Обсмажуємо на невеликому вогні, перемішуючи до рум'яності яблук з двох сторін, 3 хвилини.
Тепер готуємо суміш для соусу: гірчицю (краще дижонську, з великими зернятками) змішати з медом (краще густішою), додати рослинне масло (1 ст. ложка), що залишилося, перець і 60 мл води, добре змішати всі інгредієнти, щоб утворилася однорідна емульсія .

Заливаємо медово-гірчичною сумішшю вміст сковороди.

Далі повертаємо куряче філе в сковороду та викладаємо між шматочками яблука. Гасимо все під кришкою на невеликому вогні до готовності курки та загусання соусу, 7-10 хвилин.

У процесі приготування курку поливаємо соусом.

Готову курку з яблуками в медово-гірчичному соусі посипаємо подрібненою зеленню кропу та подаємо до столу.

Читайте також:

Ой, яка смакота: рецепт картопляних галушок у вершковому соусі з грудинкою

Неймовірна насолода: рецепт магазинних ковбасок у винно-цибульному соусі. Ви в них закохаєтесь

Виходять дуже ніжними: рецепт рибних котлет у томатному соусі з маленьким секретом