Рецепти голубців широко поширені у всьому світі. Так, страви, де фарш загортається у листя, зустрічаються у Китаї та Індії, на Балканах – сарма, лаханодолмадес у Греції, долма у країнах Кавказу та Близького Сходу, голабки у Польщі, а в українській кухні – класичні голубці. Турецькі голубці відрізняються від звичних нам голубців своєю формою, а також начинкою, тому що свинина в них не використовується.

Отже, для голубців по-турецьки насамперед підготуйте необхідні продукти за списком:

  • 600 г фаршу;
  • 2 дрібно нарізані цибулини;
  • яйце;
  • 2 год. л. рік;
  • 4 ст. л. рослинного масла;
  • 3 ст. л. панірувальних сухарів;
  • по 1 ч. л. паприки, чебрецю, чилі, чорного перцю;
  • 4 зуб. часнику;
  • петрушка, капуста.

Для соусу:

  • 2 ст. л. томатної пасти;
  • 2 зуб. часнику;
  • 1 ст. л. соли:
  • по 1 ч. л. чебрецю, паприки;
  • 3 склянки води;
  • 1 ст. л. пасти чилі або гострий перець (за бажанням).

З вилка капусти вирізаємо качан і опускаємо капусту в окріп. Її потрібно повертати під час тихого кипіння води та знімати розм'якшене листя. Далі остудіть листя на блюді, виріжте з них тверді жилки і розріжте навпіл уздовж самої товстої жили. Якщо листя дуже велике, то, можливо, доведеться розрізати ще навпіл.

Фарш з'єднати з цибулею, сухарями, тертим часником і нарізаною петрушкою. Додати олію, яйце і ретельно перемішати.

Далі руки змащуємо в олії і формуємо невеликі круглі коржики з фаршу.

У сковороді з антипригарним покриттям потрібно обсмажити сформовані голубці на олії з обох боків. Потім викладаємо голубці у глибоку ємність для запікання.

Для соусу часник натерти до томатної пасти, додати спеції, воду та перемішати віночком.

Залити голубці соусом і запікати 50 хвилин|мінути| при 200 градусах.

Готування голубців по-турецьки

При подачі можна посипати блюдо зеленню.

Читайте також:

А ось це точно потрібно спробувати: рецепт лінивих голубців із сосисками та сиром

І навіть м'ясо не потрібно купувати: рецепт апетитних голубців з квасолею та печерицями

Насолода вам гарантована: рецепт соковитих лінивих голубців з квашеною капустою та курячим фаршем