Рецепт лінивих голубців з квашеною капустою та курячим фаршем – справжня знахідка для тих, хто любить смачно поїсти, але не хоче витрачати багато часу на готування. Страва виходить соковитою, ароматною і дуже ситною. Квашена капуста надає голубцям кислинку та пікантність, куряче філе – ніжність та соковитість, а рис – розсипчастість та ситність.

Детальніше про приготування ледачих голубців з квашеною капустою та курячим фаршем читайте в нашому матеріалі.

Для приготування ледачих голубців з квашеною капустою і курячим фаршем нам знадобиться:

  • Рис – 1 склянка
  • Квашена капуста – 200 г
  • Куряче філе - 300 г
  • Цибуля ріпчаста - 1 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Оливкова олія – 2 ст. ложки
  • Сіль за смаком
  • Перець чорний мелений - за смаком
  • Куркума - 1/2 ч. ложки
  • Сметана - 100 гр
  • Томатний соус - 100 г
  • Молота солодка паприка – 1/2 ч. ложки

Спосіб приготування ледачих голубців з квашеною капустою і курячим фаршем:

  1. Рис промийте в холодній воді і залийте в каструлі 320 мл холодної води для приготування лінивих голубців із квашеною капустою та курячим фаршем. Доведіть до кипіння, потім зменште вогонь до мінімуму, накрийте кришкою та варіть 12 хвилин. Не відкривайте кришку та не перемішуйте рис до закінчення варіння.
  2. Квашену капусту промийте в холодній воді і залийте окропом. Доведіть до кипіння, потім злийте воду.
  3. Цибулю та моркву очистіть. Цибулю дрібно наріжте, моркву натріть на великій тертці для приготування.
  4. У сковороді розігрійте 1 ст. ложку оливкової олії та обсмажте цибулю та моркву на середньому вогні 3-4 хвилини.
  5. Куряче філе промийте і наріжте дрібними шматочками для приготування за рецептом лінивих голубців з квашеною капустою та курячим фаршем.
  6. Увімкніть духовку розігрітися до 180 градусів.
  7. У глибокій мисці з'єднайте куряче філе, відварений рис, обсмажені овочі, квашену капусту, сіль, перець та куркуму. Добре перемішайте.
  8. З одержаної маси вологими руками сформуйте овальні голубці. Викладіть їх у змащену олією форму на невеликій відстані один від одного. У мене вийшло 12 голубців.
  9. Приготуйте заливку. У мисці змішайте сметану, томатний соус, мелену солодку паприку та сіль за смаком.
  10. Влийте заливку у форму з голубцями. Зверху голубці полийте оливковою олією.
  11. Запікайте ліниві голубці з квашеною капустою та курячим фаршем у розігрітій до 180 градусів духовці приблизно 40 хвилин. Смачного!

Читайте також:

Ось тепер ви точно пальчики облизуватимете: рецепт соковитих свинячих реберець у томатному соусі з чорносливом

Від такого сніданку буде важко відмовитися: рецепт ситного омлету з бринзою та помідорами

Перевірено роками: рецепт освіжаючого напою, який допоможе впоратися з будь-яким похміллям