Голубці з грибами, булгуром та квасолею виходять дуже смачними та ситними навіть без м'яса. Такі апетитні голубці чудово підходять для обіду чи вечері, вони, напевно, сподобаються вегетаріанцям.

Капуста білокачанна молода - 1 кг (1 качан)
Булгур - 100 років
Квасоля суха (або консервована) - 50 г
Печериці - 400 г
Цибуля ріпчаста - 200 г
Морква - 100 г
Томатна паста - 80 г
Олія - ​​60 мл
Сіль за смаком
Перець чорний мелений - за смаком

важливо!

  • Молоду капусту можна замінити на пекінську - вона така ж ніжна, як і білокачанна;
  • Замість сухої квасолі можна взяти консервовану у власному соку (100-130 г).

Якщо ви використовуєте суху квасолю, промийте її заздалегідь під проточною водою, а потім залийте в глибокій мисці чистою холодною водою і залиште на 5-6 годин. За цей час краще 2-3 рази міняти воду на чисту.

Через час квасолю промийте, викладіть у каструлю для варіння та залийте водою. Поставте каструлю на вогонь. Варіть квасолю на помірному вогні 50-60 хвилин після закипання до м'якості. Час варіння залежить від сорту квасолі. Наприкінці приготування трохи підсоліть.

Закип'ятіть 300 мл води.
У товстостінному сотейнику розігрійте 20 мл олії та всипте туди булгур (промивати не потрібно). Обсмажте, помішуючи на невеликому вогні 1-2 хвилини.
Залийте булгур окропом (300 мл), трохи підсоліть та перемішайте. Готуйте на невеликому вогні 15-20 хвилин.

Розігрійте сковороду з|із| 20 мл рослинної олії.
Цибулю очистіть і наріжте кубиками. Половину цибулі додайте до сковороди. Обсмажте 3-4 хвилини на маленькому вогні, помішуючи.

Печериці промийте та обсушіть або протріть вологим кухонним рушником. Наріжте гриби середніми шматочками та додайте до цибулі. Готуйте ще 5-7 хвилин|мінути| на помірному вогні, помішуючи.

Готовий булгур зніміть з вогню - за час варіння вся рідина повинна вбратися, а булгур приготується.

Обсмажені гриби з цибулею трохи підсоліть і поперчіть. Вимкніть вогонь.

Гриби з цибулею викладіть у чашу блендера. Додайте варену квасолю без рідини. Подрібніть до однорідності. Можна прокрутити через м'ясорубку.

Подрібнені гриби з квасолею додайте до вареного булгуру. За смаком підсоліть і поперчіть, влийте 10 мл олії.

Усі інгредієнти начинки перемішайте.

У великій каструлі (щоб помістилася капуста) закип'ятіть воду.
Капусту промийте, акуратно виріжте качан. Опустіть капусту в киплячу воду. Вставте вилку в качан і, притримуючи капусту, ножем від'єднайте листочки біля основи. Бланшуйте капустяні листи 2-3 хвилини.

Капустяні листи остудіть, зріжте щільні жилки по центру.

Підготуйте посуд для приготування голубців. У даному випадку – мультиварка, але також підійде казанок чи сковорода.
У чашу мультиварки влийте 10 мл рослинної олії і викладіть цибулю, що залишилася.
Моркву очистіть, натріть на великій тертці і додайте|добавляйте| до цибулі.
Обсмажте в режимі "Гаріння" 3-4 хвилини.

Додати томатну пасту, перемішайте.

Влийте окріп (500-600 мл). За смаком приправте сіллю та меленим чорним перцем, перемішайте.

На краї капустяного листа викладіть порцію грибної начинки. З боків накрийте начинку капустою і поверніть рулетик.

Викладіть голубці в чашу мультиварки з морквою та цибулею. Накрийте кришкою та готуйте голубці 10 хвилин. Цього часу буде достатньо, оскільки всі інгредієнти готові. Я готувала голубці в режимі "гасіння/овочі" 5 хвилин, тому що у мене мультиварка-скороварка, де всі страви готуються під великим тиском.

Готові голубці з грибами, булгуром і квасолею подавайте до столу відразу після приготування з пісним майонезом, соєвою сметаною, рубаною зеленню.

Читайте також:

Відмінна страва, коли у вас мало часу: рецепт лінивих голубців з сосисками та сиром

Секрет одеської тещі: готуємо швидкі "ледачі" голубці із квашеної капусти