Як із таких звичайних для нас продуктів, як картопля та сир, можна приготувати щось нове, незвичайне та дуже смачне? Вихід є – це картопляна запіканка.

І справді, запіканка є однією з популярних та улюблених страв домашньої кухні. Рецептів приготування різних запіканок неймовірна кількість. Пропонуємо порадувати домашніх простою, але смачною нехитрою стравою, яка не вимагає набору рідкісних продуктів, а готується дуже швидко.

Отже, насамперед підготуємо продукти:

  • пюре картопляне – 400 г;
  • сир твердий – 50-70 г;
  • кетчуп - 1-2 ст. ложки;
  • паприка мелена - 1-2 ч. ложки;
  • базилік – 1-2 ч. ложки.

Сир потрібно натерти на дрібній тертці.

Пюре поділити на дві порції.

У першу порцію картопляного пюре додаємо половину сиру та базилік.

У другу порцію додаємо половину сиру, кетчуп і мелену паприку.

У картопляне пюое додаємо паприку

Форму для запіканки змастити олією. Викласти підготовлене пюре довільними смужками чи шарами.

Готувати картопляну запіканку необхідно в духовці за температури 190 градусів 30-40 хвилин. Потім духовку вимкнути, а запіканку залишити всередині, щоб вона трохи охолола.

Готову ситну запіканку трохи остуджуємо, звільняємо від форми, нарізаємо та подаємо на стіл.

Читайте також:

Коли захотілося чогось смачненького та швидкого: рецепт ситної запіканки "Ленивий голубець"

Справжня насолода на вечерю: рецепт запіканки з вермішелі з куркою та грибами

Ніжніше ви точно не куштували: рецепт ароматної запіканки з гарбуза та сиру

Вона робиться дуже швидко і так само швидко з'їдається: рецепт ситної запіканки з шинки та хліба