Насамперед для цього рецепту потрібно підготувати необхідні інгредієнти для відбивних зі свинини в духовці:

  • Свинина – 500 г
  • Помідор – 250 г
  • Цибуля ріпчаста – 250 г
  • Сир твердий – 100 г
  • Сухарі панірувальні – 50 г
  • Яйце куряче - 1 шт.
  • Сіль за смаком
  • Перець чорний – до смаку
  • Хмелі-сунелі - 1 ч.л.
  • Паприка – 1 год. мелена
  • Олія - ​​10 мл

Добре підійде для цього рецепту свиняча корейка, філе, вирізка. З інших частин м'яса відбивна вийде жорстка. М'ясо найкраще використовувати свіже. При використанні замороженого м'яса заздалегідь дістати його з морозилки та розморозити у відділі холодильника.

Помідори добре промити проточною водою. Мені не подобається шкірка у стравах, тому я пропоную її видалити. Для цього зверху помідора зробити хрестоподібний надріз неглибокий. Помідори опустити в киплячу воду на 30-40 секунд. Ошпарені помідори перемістити в ємність із холодною водою на 5-8 хвилин.

Очистити томати від шкірки. Акуратно вирізати місце плодоніжки та нарізати тонкими кружальцями.

Свинину добре промити проточною водою. Розрізати на порційні пластини шириною 1-1,5 см, поперек волокон, щоб м'ясо добре приготувалося всередині і залишилося сирим . Кожен шматочок добре вмочити серветкою від зайвої вологи.

Кожен м'ясний шматочок свинини акуратно відбити кухонним молотком, щоб не порушити цілісність м'яса. Найзручніше відбивати м'ясо через поліетиленовий пакетик або харчову плівку.

Відбите м'ясо посипати спеціями з обох боків. Спеції я змішала у тарілочці (паприка, хмелі-сунелі, сіль, мелений чорний перець). Залишити м'ясо маринуватися на 15 хвилин|мінути|.

У глибоку тарілку вбити яйце. Підсолити трішки і поперчити. Перемішати вилкою до однорідності.

Мариновані шматочки свинини занурити в яєчну масу.

Панірувальні сухарі пересипати в глибоку миску. Запанувати м'ясо з усіх боків у панірувальних сухарях.

На цьому етапі запановані відбивні можна заморозити, без овочевого доповнення, і обсмажувати або запікати за необхідності. Але панування після розморожування не хрумтітиме.

Форму для запікання застелити пергаментом. Цього можна і не робити, якщо ви впевнені у своєму посуді. Змастити олією. Половину нарізаної півкільцями цибулі розподілити пергамент, формуючи подушку для м'яса. На кожну подушку із цибулі викласти відбивну.

Другу половину нарізаної цибулі викласти на кожен шматочок м'яса.

Розподілити на цибулю кружечки помідорів.

Твердий сир нарізати тонкими пластинками або подрібнити на тертці. Викласти на помідорний шар. Розігріти духовку до 180 градусів. І запікати відбивні зі свинини у духовці 25-30 хвилин. Час запікання залежить від потужності духовки. Орієнтуйтесь на власну техніку.

Подавати відбивні потрібно гарячими. Можна доповнити їх гарніром із крупи або овочів, салатом із свіжих овочів, зеленню.

Читайте також:

Жодного жиру і жодної сковорідки: рецепт соковитих і ніжних свинячих відбивних у духовці

Розраховуйте, що їх розмітять у перші хвилини застілля: рецепт відбивних їх курячого філе з сиром та помідорами.

М'ясо танутиме в роті: рецепт найніжніших курячих відбивних у соєвому маринаді

Ніжніше ви точно не куштували: рецепт розкішних відбивних із курячих сердець