Смачні та ситні макарони з молоком та сиром – це чудова страва для сімейного обіду чи вечері. Готуються вони просто і швидко, а результат завжди виходить чудовим.

Докладніше про приготування макаронів з молоком та сиром на сковорідці читайте у нашому матеріалі.

Для приготування макаронів з молоком та сиром на сковорідці нам знадобиться:

  • 250 г макаронів
  • 100 г вершкового масла
  • 500 мл молока
  • 100 г твердого сиру
  • 1 ч. л. сушеного часнику
  • 1/2 ч. л. меленого чорного перцю
  • кілька листочків базиліка

Спосіб приготування макаронів з молоком та сиром на сковорідці:

  1. Підготуйте інгредієнти. Натріть сир на великій тертці. У макарони можна покласти будь-який твердий сир, наприклад пармезан, чедер або гауда. Також добре підійде тертий тильзітер або моцарела.

  2. Розігрійте сковороду на середньому вогні. Додайте вершкове масло і розтопіть його. Всипте макарони й обсмажте їх до золотистого кольору, постійно помішуючи, щоб вони не пригоріли.

  3. Закип'ятіть молоко в окремій каструлі. Влийте гаряче молоко у сковороду з макаронами. Зменште вогонь до слабкого. Посоліть, додайте сушений часник та мелений чорний перець. Перемішайте.

  4. Накрийте кришкою сковороду і варіть макарони в молоці до готовності. Орієнтуйтеся на час приготування на упаковці макаронів. Зазвичай, це займає від 8 до 11 хвилин.

  5. Зніміть кришку зі сковороди. За цей час молоко має майже повністю вбратися в макарони. Якщо вам здасться, що макарони надто сухі, додайте в сковороду трохи окропу або гарячого молока і проваріть ще кілька хвилин.

  6. Додайте до сковороди половину тертого сиру і перемішайте до повного розплавлення.

  7. Якщо ви готуватимете макарони з м'яким вершковим сиром, додайте його в сковороду і перемішуйте лопаткою до тих пір, поки сир рівномірно не розподілиться на макаронах.

  8. Відокремте від стебел листя базиліка. Дрібно наріжте їх і додайте до сковороди з макаронами. Перемішайте.

  9. Розкладіть гарячі макарони з молоком та сиром у тарілки. Посипте кожну порцію сиром, що залишився, і прикрасьте листочками базиліка.

Додаткові поради:

  • Для більш насиченого смаку можна додати до макаронів трохи тертого пармезану або іншого твердого сиру перед подачею.
  • Якщо ви хочете, щоб макарони з молоком і сиром були густішими, можете додати в них трохи борошна. Для цього засипте борошно в сковороду з макаронами та молоком та ретельно перемішайте.
  • Для приготування макаронів з молоком та сиром можна використовувати будь-які макарони, але найкраще підійдуть спагеті або лінгвіні.

Смачного!

Читайте також:

І чому ми раніше таке не готували? Рецепт крабових паличок у листковому тісті з сиром, що робляться у духовці

Якщо хочете справжнє соковите та ніжне м'ясо, робіть так: рецепт яловичини, маринованої в солоних огірках

Його повністю з'їдять вже за годину після приготування: рецепт закритого пирога з картоплею і шинкою