Сосиски у клярі на сковороді подобаються всім, але особливо дітям. І хоч цю страву не можна назвати дуже корисною, але, погодьтеся, іноді її і собі, і маленьким непосидам можна дозволити! Крім того, ця страва - чудове рішення для дитячої вечірки або для відпочинку на природі.

  • сосиски 2 штуки;
  • яйця – 1 штука;
  • пшеничне борошно - 3 стол.
  • сіль за смаком;
  • олія 100 мл.

Яйце злегка збийте вилкою з щіпкою солі. Борошно просійте та перемішайте із сіллю. Рекомендується завжди просівати борошно, тоді кляр вийде більш повітряний і хрусткий.

З сосисок зніміть целофанову обгортку. Якщо вони у вас із натуральною оболонкою, то добре помийте їх.

Вмочіть кожну сосиску в яйці.

Потім запануйте в борошні. Повторіть процедуру ще раз. Тобто вийде наступна послідовність: яйце-борошно-яйце-борошно.

У сковороді з товстим дном розігрійте олію. Це може бути будь-яка рослинна олія: від соняшникової до оливкової, але обов'язково рафінована, щоб не горіло. Обсмажуйте сосиски на невеликому вогні, перевертаючи до рівномірного золотистого кольору.

важливо!

  • Сосиски в клярі можна смажити не тільки на сковороді, а й у великій кількості жиру, тобто у фритюрі. У цьому випадку кожну сосиску потрібно нанизати на дерев'яну шпажку, а потім занурити в рідке тісто і в такому вигляді смажити (палочки в масло не занурювати!).

Готові сосиски в клярі викладайте на складені вдвічі паперові рушники, щоб усмоктався зайвий жир.

Подавайте такі сосиски з картопляним пюре, сезонними овочами або легкими овочевими салатами.

Читайте також:

Готуються дуже швидко: рецепт апетитних крабових паличок у клярі на сковороді

Швидко, ніжно і дуже незвичайно: рецепт відбивних зі свинини в яблучному клярі

Тепер ви точно перестанете їх варити: рецепт ситних сосисок у клярі, від яких важко відмовитись

Можна готувати і на свята, і будь-якого дня: рецепт свинини в клярі по-китайськи