Сосиски у клярі на сковороді подобаються всім, але особливо дітям. І хоч цю страву не можна назвати дуже корисною, але, погодьтеся, іноді її і собі, і маленьким непосидам можна дозволити! Крім того, ця страва - чудове рішення для дитячої вечірки або для відпочинку на природі.
Підпишись на Hyser.com.ua в Google News! Тільки найяскравіші новини!
Підписатися- сосиски 2 штуки;
- яйця – 1 штука;
- пшеничне борошно - 3 стол.
- сіль за смаком;
- олія 100 мл.
Яйце злегка збийте вилкою з щіпкою солі. Борошно просійте та перемішайте із сіллю. Рекомендується завжди просівати борошно, тоді кляр вийде більш повітряний і хрусткий.
З сосисок зніміть целофанову обгортку. Якщо вони у вас із натуральною оболонкою, то добре помийте їх.
Вмочіть кожну сосиску в яйці.
Потім запануйте в борошні. Повторіть процедуру ще раз. Тобто вийде наступна послідовність: яйце-борошно-яйце-борошно.
У сковороді з товстим дном розігрійте олію. Це може бути будь-яка рослинна олія: від соняшникової до оливкової, але обов'язково рафінована, щоб не горіло. Обсмажуйте сосиски на невеликому вогні, перевертаючи до рівномірного золотистого кольору.
важливо!
- Сосиски в клярі можна смажити не тільки на сковороді, а й у великій кількості жиру, тобто у фритюрі. У цьому випадку кожну сосиску потрібно нанизати на дерев'яну шпажку, а потім занурити в рідке тісто і в такому вигляді смажити (палочки в масло не занурювати!).
Готові сосиски в клярі викладайте на складені вдвічі паперові рушники, щоб усмоктався зайвий жир.
Подавайте такі сосиски з картопляним пюре, сезонними овочами або легкими овочевими салатами.
Читайте також:
Готуються дуже швидко: рецепт апетитних крабових паличок у клярі на сковороді
Швидко, ніжно і дуже незвичайно: рецепт відбивних зі свинини в яблучному клярі
Тепер ви точно перестанете їх варити: рецепт ситних сосисок у клярі, від яких важко відмовитись
Можна готувати і на свята, і будь-якого дня: рецепт свинини в клярі по-китайськи