Буженина, чудова страва, що традиційно вітається на святковому столі, є справжнім шедевром кулінарії.

Приготування цієї смачної закуски є справжнім мистецтвом, і кожна господиня має свій унікальний спосіб створення цього кулінарного твору.

Сьогодні я пропоную вам рецепт буженини, просоченої темним нефільтрованим пивом та запеченої у фользі – неповторне поєднання смаку та аромату.

Інгредієнти:

  • Свинячий окіст (вагою 1,7-2 кг)
  • Часник (6-7 зубчиків)
  • Темне нефільтроване пиво (700 мл)
  • Велика сіль (за смаком)
  • Спеції (перець, коріандр, орегано, до смаку)
  • Лавровий лист (2 шт.)

Процес приготування:

  1. Почнемо з часнику: почистіть його, вимийте та наріжте тонкими пластинами.

  2. Ретельно промийте свинячий окіст під холодною водою та обсушіть паперовими рушниками. Зробіть надрізи і нашпигуйте м'ясо часниковими пластинами.

  3. Змішайте велику сіль із подрібненим лавровим листом та спеціями. Натріть м'ясо цією ароматною сумішшю з усіх боків.

  4. Зробіть кілька неглибоких надрізів зверху, помістіть окіст у миску, накрийте кришкою і відправте в холодильник на 2 години.

  5. Потім залийте стегенце темним нефільтрованим пивом і поверніть у холодильник на 10-12 годин, щоб м'ясо добре просочилося смаком пива.

  6. Вийміть м'ясо з пивного маринаду, обсушіть його і загорніть у два-три шари фольги. Щільно скріпіть краї.

  7. Розігрійте духовку до 210 градусів і запікайте окіст 2-2,5 години. Для перевірки готовності проткніть м'ясо ножем – якщо виділяється блідо-рожевий чи світло-сірий сік, буженина готова. За бажання, незадовго до повної готовності, розкрийте фольгу для отримання рум'яної скоринки.

  8. Охолоджену буженину наріжте гострим ножем, викладіть на блюдо і прикрасьте на ваш смак.

Приготуйте цей чудовий рецепт буженини, і ваш святковий стіл набуде нового рівня смакової насолоди!

Смачного!

Читайте також: