Продукти (на 4 порції)
Курячі гомілки - 550 г (4 шт.)
Ковбаски - 200 г
Помідори - 270 г
Перець болгарський - 250 г
Цибуля ріпчаста - 150 г
Часник - 15 г
Паприка мелена - 1 ч. ложка
Петрушка свіжа - 10 г
Сіль за смаком
Перець чорний мелений - за смаком
Олія - ​​20 мл

Курячі ніжки добре промийте проточною водою і обсушіть паперовим рушником.

У сковороді розігрійте олію. Викладіть курячі ніжки.

Обсмажте на великому вогні з кожного боку по 3-4 хвилини до рум'яної скоринки.

Цибулю та часник очистіть, промийте та обсушіть. Наріжте невеликими кубиками і відправте в глибокий посуд.

Болгарський перець розріжте навпіл і видаліть насіння. М'якуш наріжте великими смужками і додайте до цибулі з часником.

Помідор наріжте великими шматочками і додайте миску. (При бажанні можна зняти шкірку, зробивши зверху помідора хрестоподібний надріз та заливши окропом на 1 хвилину.)

Всипте до овочів трохи більше 0,5 ч. ложки паприки, підсоліть і поперчіть, перемішайте.

У жаростійку форму відправте овочі, розрівняйте.

Ковбаски очистіть від оболонки і наріжте кружальцями. Викладіть на овочі.

Обсмажені курячі гомілки викладете поверх овочів та ковбасок. Посипте паприкою, що залишилася, підсоліть і поперчіть.

Відправте форму в духовку на 40-50 хвилин при температурі 180 градусів.

Курячі ніжки, запечені з ковбасками та овочами, готові.