Кожна українська господиня підтвердить, що страви з картоплі не потребують реклами. Ще б пак, у нашій країні картопля смажать, варять, тушкують, запікають, печуть, роблять пюре, котлети, оладки, рагу. Недарма народна мудрість свідчить: "Хліб-батюшка, картопля-матінка". І справді, страви з картоплі – незамінні на кожному столі. А ще картопля чудово поєднується з будь-яким продуктом: з рибою, м'ясом, грибами, молоком, овочами, травами. Hyser рекомендує обов'язково спробувати приготувати картоплю зі сметаною та часником у духовці.
Підпишись на Hyser.com.ua в Google News! Тільки найяскравіші новини!
ПідписатисяОтже, підготуємо продукти для приготування картоплі зі сметаною та часником у духовці:
- картопля – 600 г;
- сметана – 150 г;
- часник – 2-3 зубчики;
- цибуля ріпчаста - 1 шт.;
- олія рослинна - 2 ст.л.;
- кріп за смаком;
- сіль, перець – за смаком.
важливо!
- Сметану можна брати будь-якої жирності та варіювати кількість на свій смак. Якщо сметана великої жирності – додайте трохи молока.
Картоплю наріжемо тонкими кружальцями.
До сметани додамо сіль, перець, кріп, дрібно наріжемо або пропустимо через часник прес.
Картоплю зі сметаною та часником можна запекти і просто на деку, а можна і у формі. Змажемо форму олією, викладемо 1-2 шари картоплі. Змажемо сметанним соусом. Якщо любите цибулю - наріжте її кільцями і потроху додайте між шарами.
Якщо соус не надто солоний, можна трохи підсолити шари картоплі. У більшості господині роблять 5-6 шарів картоплі, а зверху змащують соусом.
Якщо ж домінує бажання готувати картоплю зі сметаною та часником на деку - то потрібно накрити картоплю фольгою.
Ставимо форму в розігріту до 200 ° С духовку на 30-35 хвилин. За потреби можна підлити 100 мл води. Виделкою перевіряємо готовність картоплі і додаємо (за бажанням) зверху натертий сир. Залишимо страву ще на 5 хвилин у духовці, вже без кришки.
Читайте також:
Не гірше, ніж м'ясні: рецепт ситних голубців із гречкою, грибами та картоплею
Добре, якщо зробили запаси: що буде з цінами на картоплю через сильні морози