Ліниві вареники з ряжанкою - це проста і смачна страва, яку можна приготувати в домашніх умовах. Вони ідеально підходять для сімейного обіду або вечері, і вони сподобаються тим, хто не любить кисломолочний сир.

Детальніше про приготування швидких лінивих вареників на ряжанці читайте у нашому матеріалі.

Для приготування швидких лінивих вареників на ряжанці нам знадобиться:

  • Ряженка - 200 мл
  • Яйце - 1 шт.
  • Соль - 1 ч. л.
  • Цукор - 2 ст. л.
  • Сода – 1 ч. л.
  • Оцет - 1 ч.л. л.
  • Борошно - 200-250 г

Спосіб приготування швидких лінивих вареників на ряжанці:

  1. У мисці змішайте ряжанку, яйце, сіль та цукор. Додайте соду, погашену оцтом. Перемішайте до однорідності.
  2. Поступово всипте борошно і замісіть м'яке, еластичне тісто.
  3. Розділіть тісто на невеликі шматочки і скачайте в ковбаски.
  4. Наріжте ковбаски на шматочки або скачайте в кульки.
  5. Закип'ятіть у каструлі підсолену воду. Опустіть у неї вареники і варіть 4-5 хвилин після спливання.
  6. Готові вареники дістаньте шумівкою та викладіть на тарілку. Змастіть вершковим маслом.
  7. За бажанням подавайте вареники з кисломолочним сиром і сметаною.

Варіанти приготування лінивих вареників:

  • Для ароматніших вареників можна додати в тісто ваніль, корицю або інші прянощі.
  • Щоб вареники вийшли солодшими, додайте в тісто більше цукру.
  • Якщо ви хочете приготувати вареники з начинкою, додайте в тісто тертий кисломолочний сир, варення, ягоди або інші інгредієнти.

Читайте також:

Руки самі потягнуться за добавкою: рецепт ніжної сирної запіканки з куркою та сиром

Справжня українська насолода: рецепт горохової каші з вершками, копченими ковбасками та салом

Від такого ви точно не відмовитеся: рецепт ситного пирога з червоною рибою та невеликим секретом