Приготування холодця з індички зовсім не складне, а інгредієнти - доступні: вам знадобиться тільки гомілки, стегна птиці, а також овочі та спеції:

  • велика гомілка індички (велика) – 1 шт. (близько 600 г)
  • стегна індички – 2 шт. (1,5 кг)
  • цибуля – 1 шт.
  • часник – 1 головка
  • морква – 2 шт.
  • невеликий корінь петрушки – 1 шт.
  • олія – 1/2 ст. л.
  • чорний перець горошком – 1 ч. л.
  • соль – 1,5 год. л.
  • питна вода – 3 л
Підготуйте інгредієнти для холодця. Цибулину розріжте навпіл уздовж, голівку часнику - поперек, моркву вимийте. Покладіть індичку, овочі на лист, застелений пергаментом, злегка збризкайте маслом і запікайте 15–20 хвилин при 200°C. Овочі повинні підрум'янитися, м'ясо добре прогрітися. Перекладіть все у чашу мультиварки, додайте корінь петрушки та перець горошком. Залийте водою та варіть 3–4 години.
Після закінчення приготування відокремте м'якоть від кістки і дайте трохи охолонути. Розберіть на невеликі шматочки по волокнах і покладіть у лотки чи форми для холодця. Бульйон процідіть через сито, вистелене трьома шарами марлі, щоб видалити зайвий жир. Посолити.
Покладіть на індичку нарізану моркву. Обережно залийте бульйоном. Дайте охолонути і приберіть у холодильник на 8–10 годин. За цей час холодець повинен добре застигнути.

Якщо ви використовуєте особливу мультиварку з функцією скороварки, на приготування холодця піде 2,5 години. Якщо ж ви зберетеся варити індичку в бульйоні у звичайній каструлі, то процес вимагатиме 4-5 годин на мінімальному вогні.

Цей холодець добре застигає й без желатину. Тільки майте на увазі, що в такому разі він швидко танутиме при кімнатній температурі. Тому, якщо холодець призначається для тривалого перебування на столі (наприклад, новорічним), краще все-таки додати до складу 15-20 г желатину.

Читайте також:

Ще не все зникло: що потрібно зробити, щоб холодець став прозорим, навіть якщо він помутнішав

Пригостили горілкою та закускою з миш'яком: загадкові дівчата отруїли відразу 24 російські окупанти, які вимагали розваг

Від цієї одеської закуски ви точно не відмовитеся: рецепт рулетиків з лавашу з консервованою рибою