Приготування холодця з індички зовсім не складне, а інгредієнти - доступні: вам знадобиться тільки гомілки, стегна птиці, а також овочі та спеції:
Підпишись на Hyser.com.ua в Google News! Тільки найяскравіші новини!
Підписатися- велика гомілка індички (велика) – 1 шт. (близько 600 г)
- стегна індички – 2 шт. (1,5 кг)
- цибуля – 1 шт.
- часник – 1 головка
- морква – 2 шт.
- невеликий корінь петрушки – 1 шт.
- олія – 1/2 ст. л.
- чорний перець горошком – 1 ч. л.
- соль – 1,5 год. л.
- питна вода – 3 л
Якщо ви використовуєте особливу мультиварку з функцією скороварки, на приготування холодця піде 2,5 години. Якщо ж ви зберетеся варити індичку в бульйоні у звичайній каструлі, то процес вимагатиме 4-5 годин на мінімальному вогні.
Цей холодець добре застигає й без желатину. Тільки майте на увазі, що в такому разі він швидко танутиме при кімнатній температурі. Тому, якщо холодець призначається для тривалого перебування на столі (наприклад, новорічним), краще все-таки додати до складу 15-20 г желатину.
Читайте також:
Ще не все зникло: що потрібно зробити, щоб холодець став прозорим, навіть якщо він помутнішав
Від цієї одеської закуски ви точно не відмовитеся: рецепт рулетиків з лавашу з консервованою рибою