Маринована капуста – це традиційна українська страва, яка користується популярністю у багатьох країнах світу. Вона має яскравий смак і аромат, а також є гарним джерелом вітамінів і мінералів. А ще готується така капуста дуже швидко!

Детальніше про приготування швидкої та хрусткої маринованої капусти читайте в нашому матеріалі.

Для приготування швидкої та хрусткої маринованої капусти нам знадобиться:

  • Капуста білокачанна - 1 кг
  • Морква – 300 г
  • Часник - 5 зубчиків
  • Для маринаду:
    • Вода - 1 л
    • Сіль - 2 ст. л.
    • Цукор - 1 ст. л.
    • Олія - ​​1 ст. л.
    • Лавровий лист – 2 шт.
    • Оцет 9% - 100 мл

Спосіб приготування швидкої та хрусткої маринованої капусти:

  1. Підготуйте інгредієнти для швидкої та хрусткої маринованої капусти. Капусту тонко нашаткуйте, моркву натріть на тертці по-корейськи, часник подрібніть.
  2. Перемішайте капусту з морквою та часником для приготування швидкої та хрусткої маринованої капусти.
  3. Перекладіть капусту у трилітрову банку.
  4. Приготуйте маринад. У каструлі закип'ятіть воду, додайте сіль, цукор, олію та лавровий лист.
  5. Акуратно влийте оцет у киплячий маринад.
  6. Залийте гарячим маринадом капусту у банку.
  7. Закрийте банку кришкою та залиште при кімнатній температурі на 2 години.
  8. Після цього поставте банку холодильник на 24 години.
  9. Через 24 години швидка і хрумка маринована капуста готова. Додайте дрібно нарізану цибулю, перемішайте.

Читайте також:

Краще за будь-який шашлик: рецепт соковитих кісок зі свинячої вирізки

Таке можна давати навіть дітям: рецепт домашнього плавленого сиру, що готується з сиру

Смачніше, ніж будь-яка піца: рецепт швидкого та поживного обіду з яєць з шинкою