Ситних коржиків, які робляться з сиром сулугуні, — це проста і смачна страва, яку можна приготувати на сніданок, обід або вечерю. Вони чудово підійдуть для сімейного обіду або вечері, а також для перекушування.

Детальніше про приготування ситних коржиків, які робляться з сиром сулугуні читайте в нашому матеріалі.

Для приготування ситних коржиків, які робляться з сиром сулугуні, нам знадобиться:

  • Кефір - 250 мл
  • Яйце - 1 шт.
  • Борошно - 300 г
  • Соль - 1 ч. л.
  • Розпушувач – 1 ч. л.
  • Рослинна олія – 2 ст. л.
  • Сир сулугуні - 200 г

Спосіб приготування ситних коржиків, які робляться з сиром сулугуні:

  1. У мисці змішайте кефір, яйце та сіль.
  2. Всипте в миску борошно та розпушувач, перемішайте.
  3. Влийте олію і замісіть тісто.
  4. Тісто має бути м'яким та еластичним, але не липнути до рук.
  5. Загорніть тісто в харчову плівку і залиште на 30 хвилин|мінути| при кімнатній температурі.
  6. Поки тісто відпочиває, натріть сир на великій тертці.
  7. Розкотіть тісто в тонкий пласт завтовшки близько 3 мм.
  8. Посипте тісто сиром.
  9. Поверніть тісто в рулет.
  10. Наріжте рулет на шматочки завтовшки близько 5 див.
  11. Вмочіть кожен шматочок тіста в борошно, щоб він не прилипав до сковороди.
  12. Розігрійте сковороду середньому вогні.
  13. Викладіть на сковороду один шматочок тіста й обсмажте його з обох боків золотистого кольору.
  14. Повторіть кроки 13 і 14 з іншими шматочками тесту.
  15. Подавайте сирні коржі гарячими до столу.

Рекомендації

  • Для приготування сирних коржів можна використовувати будь-який сорт сиру.
  • Щоб сирні коржики вийшли ніжнішими, можна додати в тісто трохи молока.
  • Якщо ви хочете, щоб сирні коржі були більш хрусткими, можна обсмажити їх на сковороді з двох боків до золотистого кольору, а потім помістити в розігріту до 180 градусів духовку на 5-7 хвилин.

Читайте також:

Краще за будь-який шашлик: рецепт соковитих кісок зі свинячої вирізки

Таке можна давати навіть дітям: рецепт домашнього плавленого сиру, що готується з сиру

Смачніше, ніж будь-яка піца: рецепт швидкого та поживного обіду з яєць з шинкою