Прекрасний рецепт французького картопляного салату з приємними нотками часнику та ароматної зелені! Давайте приготуємо цей чудовий салат крок за кроком.

Крок 1: Підготовка інгредієнтів

  • Візьмемо 340 г рожевої картоплі і ретельно вимиємо її. Наріжемо картоплю круглими скибками товщиною приблизно 0,5 див.
  • Дрібно наріжемо 1 шалот, а також один зубок часнику.
  • Подрібніть свіжу петрушку і естрагон.

Крок 2: Варимо картоплю

  • Покладемо картоплю в каструлю, залийте водою і додайте чайну ложку солі. Доведемо до кипіння, потім зменшимо вогонь і варимо картоплю приблизно 10 хвилин, щоб вона стала м'якою.
  • Відцідити воду, залишивши 2 столові ложки вареного бульйону.

Крок 3: Приготування соусу

  • У глибокій мисці змішаємо варений бульйон, 2 столові ложки оливкової олії, 1 столову ложку винного оцту, дрібно нарізаний часник та чайну ложку дижонської гірчиці.

Крок 4: Заливаємо картоплю

  • Поки картопля ще тепла, акуратно додамо її в миску із соусом. Перемішаємо, щоб картопля добре просочилася ароматним соусом, і залишимо на 10 хвилин.

Крок 5: Додаємо зелень

  • Після того як картопля настояла, додамо до неї нарізаний шалот, свіжу петрушку та естрагон. Перемішаємо салат, додамо до смаку сіль та перець.

Тепер ваш французький картопляний салат готовий до подачі!

Насолоджуйтесь цією вишуканою стравою та приємним апетитом!

Читайте також: