Курка у духовці – це безперечний хіт святкового столу.

Запечена курка з сирним сиром має ніжну текстуру, приправлену пряними нотками та тонким вершковим смаком, а апетитна скоринка надає страві особливого шарму.

Інгредієнти для страви:

  • 1,5 кг (1 шт.) курячої тушки
  • 150 г сирного сиру
  • 2 столові ложки соєвого соусу
  • 2 столові ложки французької гірчиці
  • 2 столові ложки рослинної олії
  • 1 чайна ложка сушеного часнику
  • 0,5 чайної ложки
  • 1-2 щіпки меленого перцю (суміш перців)

Найкраще вибрати для приготування домашню курку. У разі використання магазинної курячої тушки час приготування в духовці може трохи змінюватись. Рослинна олія підійде будь-яка: соняшникова, оливкова, лляна або кунжутна.

Приготування страви:

Промити курку та ретельно обсушити її паперовими рушниками. Розрізати тушку вздовж грудки та розкрити її

У глибокій чашці змішати олію, гірчицю і соєвий соус. Все добре перемішати до однорідної маси. Ретельно обмазати курку соусом з усіх боків.

Підготувати форму для запікання, вистелити пергаментом і акуратно укласти курку шкірою вгору. Дати курці просочитися маринадом 20-30 хвилин за кімнатної температури.

Попередньо розігріти духовку до 200 градусів. Посипати тушку часником, сіллю та сумішшю перців. Лопаткою ретельно нанести сирний сир на всю поверхню курки.

Помістити курку в розігріту духовку і запікати протягом 20 хвилин. Потім зменшити температуру до 180 градусів та запікати курку ще 1-1,5 години.

Час запікання може змінюватись в залежності від розміру тушки. Щоб перевірити готовність, розріжте куряче м'ясо. Якщо виділяється прозорий сік, птах готовий.

Перекласти готову курку на блюдо, прикрасити свіжою зеленню та овочами. Страву можна подавати до столу.

Читайте також:

Соковитіше ви точно не куштували: рецепт запеченої курки по-італійськи

Королева новорічного столу: рецепт ніжної маринованої курки, запеченої у тісті. Це варто спробувати

Його називають "Клеопатра": рецепт чудового салату з куркою, крабовими паличками та помідорами