Перед новорічними святами багато господинь замислюються про приготування простих та смачних страв. Ще б пак, напередодні застілля не хочеться провести весь день на кухні, а потім втомилася сідати за стіл. Тому оптимальним варіантом стає приготування ситних та різноманітних закусок на додаток до однієї основної страви. Одна з найпростіших закусок - це яєчний рулет з червоною рибою і плавленим сиром. З цим рецептом впораються навіть недосвідчені господині, адже для його приготування знадобиться лише 20-30 хвилин часу та мінімальний набір продуктів.

Для приготування яєчного рулету з червоною рибою та плавленим сиром будуть потрібні такі продукти:

  • яйця – 5 шт.;
  • риба червона солона - 150 г;
  • сир плавлений м'який – 100 г;
  • маслини (оливки) без кісточок – 70 г;
  • майонез - 100 г;
  • мука - 2 ст. ложки;
  • крохмаль – 2 ст. ложки;
  • кріп свіжий – 10 г;
  • сіль за смаком;
  • перець чорний мелений - за смаком;
  • олія рослинна (для змащування дека) - 2 ст. ложки.

Отже, розбиваємо яйця у зручний посуд, додати до них майонез і збовтуємо віночком. Додати борошно та крохмаль. Ретельновсе перемішуємо до отримання однорідної омлетної маси без грудочок.

Кріп дрібно нарізати.

Маслини нарізати тонкими півколами.

П'ять ложок омлетної маси перекласти окрему миску і змішати з кропом.

Увімкнути духовку для розігріву до 180 градусів.

Деко застелити хорошим пергаментним папером і змастити олією. Вилити на лист яєчну масу. Тепер по всій площі заготівлі окремими острівцями викласти масу з кропом (по 1 ст. ложці). Навколо зелених "острівців" викласти шматочки маслин, імітуючи "леопардові" плями.

Відправляємо лист у духовку і готуємо омлет 12-15 хвилин.

Через якийсь час дістати деко з духовки, відразу ж згорнути омлет в рулет, акуратно зрушуючи з пергаменту, і обернути його харчовою плівкою. Залишити рулет на 30 хвилин.

Через деякий час рулет розгорнути і змастити плавленим сиром. Зверху викласти шматочки червоної риби на один шар.

Знову згорнути рулет і обернути його харчовою плівкою.
Помістити рулет у холодильник на 2-3 години.

Яєчний рулет із червоною рибою та плавленим сиром готовий.
Нарізати рулет шматочками та подавати до столу.

Додатковорулет з червоною рибою та плавленим сиром можна прикрасити кропом або дрібно нарізаною зеленою цибулею.

До речі , навіть якщо після трапези рулет залишиться, то наступного дня він не втратить своїх смакових якостей.

Читайте також:

Готується дуже швидко: рецепт маринованої капусти "Експрес-закуска" з сіллю, цукром та оцтом

Щоб гості "розігрілися": рецепт оригінальної закуски у вигляді сосисок у лаваші з сиром та огірком

Найкраща закуска до новорічного столу: рецепт домашнього маринованого оселедця в томатному соусі з родзинками