Чернігівський борщ – це справжня гастрономічна вишуканість, що перетворює звичайну прийнятну смачну страву на справжнє свято для ваших смакових рецепторів.
Підпишись на Hyser.com.ua в Google News! Тільки найяскравіші новини!
ПідписатисяНасичений аромат, поєднання різноманітних овочів та м'яса створюють неповторний смак, який радуватиме всю вашу родину. Важливо пам'ятати, що приготування борщу – це не просто процес приготування їжі, це справжня творчість, в якій ви зможете розфарбувати свій кулінарний світ яскравими барвами захоплення.
Для приготування цього чудового борщу вам знадобиться ось який набір продуктів:
- 500 г м'яса з кісточкою (підійде свинина, яловичина або їх поєднання);
- 400 г картоплі;
- 400 г білокачанної капусти;
- 350 г буряка;
- 200 г кабачка;
- 0,5 склянки сухої білої квасолі;
- 400 г помідорів;
- 2 ст. ложки томатної пасти;
- 1 корінь петрушки;
- 1 морква;
- 100 г цибулі;
- 1-2 кислі яблука;
- 100 г вершкового масла чи смальцю;
- 3 л води;
- 1 пучок зелені петрушки та кропу;
- 2 лаврові листи;
- Сіль, перець горошком, свіжомелений перець - за смаком;
- Сметана для подачі;
- Пампушки з часником.
А ось як приготувати це чаклунство:
- Квасоля. Замочіть квасолю заздалегідь і відваріть її.
- Бульон. Для бульйону залийте м'ясо водою, доведіть до кипіння, приберіть піну, зменшіть вогонь і варіть з лавровим листом і горошком перцю 1,5 години. Потім вийміть м'ясо, відокремте від кісток, наріжте шматочками і поверніть у борщ.
- Овочі. Підготуйте овочі: картоплю, капусту, буряк, цибулю, корінь петрушки, кабачок, моркву. Терті яблука додайте пізніше, щоб вони не потемніли.
- Помідори. Протріть помідори на тертці до шкірки.
- Тушіння. Тушіть буряки в половині олії, додайте томатну пасту і тушкуйте ще трохи.
- Обсмажування. Обсмажуйте цибулю, моркву та корінь петрушки на другій половині олії. Додайте кабачки та обсмажуйте їх 5-7 хвилин.
- Варка. У киплячий бульйон покладіть картоплю, а потім капусту. Варіть 10-15 хвилин.
- Добавки. Додайте відварену квасолю, обсмажені овочі, яблука, помідори, тушковані буряки, сіль за смаком і варіть ще 10-15 хвилин. Наприкінці посипте дрібно нарізаною зеленню.
- Дайте борщу настоятися 20-30 хвилин.
- Подача. Подавайте з м'ясом, сметаною, свіжомеленим перцем і пампушками з часником.
Приготуйтеся до насолоди цим приголомшливим чернігівським борщем, який стане невід'ємною частиною вашого кулінарного арсеналу!
Приємного апетиту!
Читайте також: