Сало свиняче
Сіль – 500 г
Перець чорний мелений - за смаком
Часник - за смаком
Вода - 1 л

Сало нарізати невеликими шматочками.

У воду кімнатної температури висипати сіль (250 г), розмішати. Завантажити сало в розсіл, а зверху посипати сіллю, що залишилася.

Поставити під гніт і залишити на добу за кімнатної температури, потім відправити в холодильник ще на 3 дні.

Сало солоне в розсолі готове обсушити його.

Далі потрібно почистити часник та видавити його через прес. Обмазати сало часником з усіх боків.

Посипати перцем.

Помістити сало солоне з часником і перцем у пакет або харчовий контейнер, щільно закрити, щоб не надходило повітря.

Зберігати сало солоне з часником та перцем у морозильній камері.

Читайте також:

Не надумайте його викидати: як врятувати сало, якщо воно вже почало жовтіти

Навіть досвідчена продавщиця вас не обдурить: як відрізнити старе сало від свіжого. Ці хитрощі працюють століттями

Так робили наші діди: як правильно обробити сало перед засолюванням, щоб воно було як ніколи м'яким

Як вибрати найсмачніше і ніжне сало, перевіривши його якість прямо на ринку

Від задоволення ви закриватимете очі: рецепт картопляних ковбасок із салом по-литовськи