Шведський закусочний салат з малосольним оселедцем - це класична страва, яка відмінно підходить для тих, хто цінує легкість та свіжість у харчуванні.

Детальніше про приготування шведського закусочного салату з малосольним оселедцем читайте в нашому матеріалі.

Для приготування шведського закусочного салату з малосольним оселедцем нам знадобиться:

Філе оселедця солоною – 200 г
Буряк відварений – 1 шт.
Картопля відварена – 2 шт.
Огірок свіжий – 1 шт.
Цибуля ріпчаста - 1 шт.
Кріп свіжий – 1 невеликий пучок
Вершки 20% - 60 г
Лимонний сік – 1 ст. ложка
Мед – 1 ст. ложка

Спосіб приготування шведського закусочного салату з малосольним оселедцем:

Дрібно нарізаємо цибулю для шведського закусочного салату з малосольним оселедцем після очищення. Огірок нарізаємо невеликими кубиками для шведського закусочного салату з малосольним оселедцем, приблизно по півсантиметра в розмірі. Таким же чином нарізаємо відварену картоплю і зварений буряк. Важливо забезпечити однаковий розмір нарізаних овочів, щоб шведський закусочний салат з малосольним оселедцем мав однорідну і приємну текстуру. Передаємо нарізані овочі в глибоку миску для шведського закусочного салату з малосольним оселедцем.

Туди ж додаємо дрібно нарізаний кріп. Філе оселедця також нарізаємо кубиками приблизно по півсантиметра і додаємо в миску до овочів для шведського закусочного салату з малосольним оселедцем.

Тепер готуємо заправку для салату. Для цього в глибоку миску поміщаємо сметану. Щоб отримати сік лимона, розкочуємо його робочою поверхнею, потім розрізаємо навпіл і видавлюємо сік у сметану. Додаємо мед і ретельно перемішуємо, доки не вийде однорідна суміш.

Потім додаємо приготовлену заправку салат і ретельно перемішуємо. Перекладаємо шведський салат з оселедцем та овочами у відповідну страву для подачі та подаємо до столу.

Читайте також:

Коли мало часу, але дуже хочеться випічки: рецепт швидкого пирога з лаваша з сиром та картоплею

Виходять надзвичайно ніжними: рецепт курячих крилець, запечених в апельсиново-соєвому соусі. Готуються у рукаві

Таке подають тільки в ресторанах: рецепт ніжної та апетитної закуски з шинкою та хурмою