Качка з яблуками є класичною різдвяною та новорічною стравою у багатьох європейських країнах, насамперед у Німеччині та Австрії. Спробуйте і Ви приготувати качку з яблуками на Різдво і вона стане справжньою королевою застілля!

Насамперед потрібно підготувати необхідні інгредієнти для приготування качки на Різдво:

  • качка – 1 шт.;
  • яблука – 3 шт.;
  • апельсини – 2 шт.;
  • мед – 1 ч.л.;
  • сіль за смаком;
  • спеції – 1 шт.

Декілька порад щодо приготування цієї страви:

  1. Вибираючи качку, не намагайтеся купити саму жирну жир все одно витопиться, а занадто багато жиру нікому не потрібно.
  2. Качку необхідно як слід осмолити.
  3. Яблука - краще вибирати кисло-солодкого сорту.
  4. Начинка, вказана в рецепті, не принципова, можна використовувати будь-яку суміш із овочів, фруктів, сухофруктів, ягід, м'яса та хліба.

Качку необхідно ретельно вимити, видалити колодки, якщо є внутрішній жир - видаляти його не потрібно, він витопиться під час запікання, і його можна буде використовувати в іншій страві, наприклад, для запікання картоплі.

Обсушити качку серветками і ретельно масажними рухами, трохи вдавлюючи, натерти сіллю і спеціями. Зі спецій найкраще використовувати суміш меленого коріандру, імбиру, шафрану, перцю чорного і запашного, базиліку та орегано. Солити та приправляти спеціями необхідно як зовні, так і всередині.

Яблука та апельсини необхідно вимити. Ділимо кожне яблуко на 2 рівні частини і чистим ножем вирізаємо з них серцевину разом із плодоніжкою. Потім шаткуємо яблука часточками товщиною 2-2,5 сантиметри, відправляємо в чисту глибоку тарілку, а після цього включаємо і розігріваємо духовку до 180 градусів Цельсія.

Апельсини теж потрібно нарізати невеликими скибочками.

Далі необхідно щільно набити черевце качки яблуками та апельсинами, а потім зашити ниткою.

Качку викладаємо в рукав для запікання і до неї викладаємо яблука з апельсинами, що залишилися. Зав'язати краї рукава, викласти у форму та відправити до духовки.

Запікати качечку в духовці необхідно 1,5 години при температурі 180 градусів.

За 5 хвилин до готовності вийняти качку, акуратно розрізати рукав і змастити поверхню пташки медом і жиром, що витопився.

важливо!

  • Щоб перевірити качку на готовність, необхідно зробити прокол у районі стегна – з нього витікатиме прозорий сік, а ніж легко і м'яко входитиме в м'ясо.

Читайте також:

Зустрічаємо рік Дракона: що в жодному разі не можна ставити на стіл, щоб не залучити лиха

Щоб залучити гроші та удачу на рік Дракона: рецепт салату, який має бути у новорічну ніч на столі

Що обов'язково має бути на новорічному столі на рік Дракона, щоб водилися гроші