Інгредієнти для «Скумбрія у банку»:

  • Скумбрія - 2 шт
  • Морква - 1 шт
  • Цибуля ріпчаста - 1 шт
  • Олія (1-2 ст.л) - 1 ст. л.
  • Перець запашний (горошком) - 2 шт.
  • Сіль за смаком)
  • Лист лавровий - 1 шт

Для літрової банки нам знадобляться 2 рибини. Розморожуємо, видаляємо начинки, відрізаємо голову і хвостик (не викидаємо, прибираємо в морозилку, знадобиться для рибного супу).

Рибу вправно порізати на порційні шматки. Це вийде легко, без особливих зусиль, тому що м'ясиста рибка, з м'яким хребтом.

Почистити та натерти моркву.

Нарізати кільцями цибулю.

Якщо морква дрібна, можна її нарізати кільцями, це як вам більше подобається. Мене влаштовують обидва варіанти.
Ось і все, основна робота зроблена.

Далі, з почуттям та ніжністю вкладаємо рибу в банку.
Морква - риба - цибуля... морква - риба - цибуля...
Солимо. Зверху кладемо лавровий лист і пару горошин запашного перцю, поливаємо 1-2 столовими ложками олії (для дієтичного варіанту, можна і без олії)

Банку накриваємо кришкою чи фольгою. Ставимо в холодну духовку. Включаємо духовку та на помірному вогні готуємо близько години.

Читайте також:

Ніжніше ви не куштували: рецепт соковитої скумбрії в банці з цибулею та морквою, яка готується в духовці

Ви будете в захваті від цього смаку: рецепт солоної скумбрії під шубою

Всі будуть думати, що ви замовили це в ресторані: рецепт бурякових оладок зі скумбрією

Ви будете захоплені цим смаком: рецепт малосольної скумбрії, що робиться у пляшці