Інгредієнти для «Скумбрія у банку»:
Підпишись на Hyser.com.ua в Google News! Тільки найяскравіші новини!
Підписатися- Скумбрія - 2 шт
- Морква - 1 шт
- Цибуля ріпчаста - 1 шт
- Олія (1-2 ст.л) - 1 ст. л.
- Перець запашний (горошком) - 2 шт.
- Сіль за смаком)
- Лист лавровий - 1 шт
Для літрової банки нам знадобляться 2 рибини. Розморожуємо, видаляємо начинки, відрізаємо голову і хвостик (не викидаємо, прибираємо в морозилку, знадобиться для рибного супу).
Рибу вправно порізати на порційні шматки. Це вийде легко, без особливих зусиль, тому що м'ясиста рибка, з м'яким хребтом.
Почистити та натерти моркву.
Нарізати кільцями цибулю.
Якщо морква дрібна, можна її нарізати кільцями, це як вам більше подобається. Мене влаштовують обидва варіанти.
Ось і все, основна робота зроблена.
Далі, з почуттям та ніжністю вкладаємо рибу в банку.
Морква - риба - цибуля... морква - риба - цибуля...
Солимо. Зверху кладемо лавровий лист і пару горошин запашного перцю, поливаємо 1-2 столовими ложками олії (для дієтичного варіанту, можна і без олії)
Банку накриваємо кришкою чи фольгою. Ставимо в холодну духовку. Включаємо духовку та на помірному вогні готуємо близько години.
Читайте також:
Ви будете в захваті від цього смаку: рецепт солоної скумбрії під шубою
Всі будуть думати, що ви замовили це в ресторані: рецепт бурякових оладок зі скумбрією
Ви будете захоплені цим смаком: рецепт малосольної скумбрії, що робиться у пляшці