Слово "крафтовий" давно увійшло до сучасного побуту. Нікого не здивувати пивом, зробленим у домашніх умовах чи прикрасами ручної роботи від майстерного майстра. Домашні настойки, наливки також сміливо відносять до "крафтових" напоїв. По-перше, вони готуються відносно невеликими порціями за індивідуальним рецептом, по-друге, для приготування беруть лише натуральні інгредієнти та якісний спирт. В результаті виходить продукт відмінної якості із насиченим смаком.
Підпишись на Hyser.com.ua в Google News! Тільки найяскравіші новини!
ПідписатисяАйва – близька родичка яблук і груш, але через терпкий присмак (позначається надлишок дубильних речовин) і низька цукристість рідко використовується у виноробстві. Однак у поєднанні з яблуками та грушами виходить дуже яскравий смак лікеру.
Приготувати домашню наливку зможе навіть недосвідчений кулінар, всього треба мати свіжі продукти, купити спирт харчовий і скористатися перевіреним рецептом.
Інгредієнти:
- яблука 5 штук;
- груші 3-4 штуки;
- айва 2 штуки;
- кориця 1½ палички;
- мед 150 г;
- горілка або віскі 1500 мл.
Насамперед потрібно уважно перебрати сировину, видаливши зіпсовані, запліснівлі та підгнили частини.
У яблук, груш та айви видаляємо серцевини та нарізаємо м'якоть фруктів шматочками середнього розміру.
Далі потрібно скласти підготовлені фрукти у банку. Додаємо корицю, мед та алкоголь.
Читайте також:
Зігріє у будь-які холоди: рецепт домашнього медового лікеру. Робиться дуже просто
Ось він - справжній напій богів: рецепт неймовірного лікеру з кизилу
Це українською: як приготувати смачний капустняк із пшоном. Рецепт наших бабусь
Як приготувати справжній французький омлет. Невідомий рецепт