Слово "крафтовий" давно увійшло до сучасного побуту. Нікого не здивувати пивом, зробленим у домашніх умовах чи прикрасами ручної роботи від майстерного майстра. Домашні настойки, наливки також сміливо відносять до "крафтових" напоїв. По-перше, вони готуються відносно невеликими порціями за індивідуальним рецептом, по-друге, для приготування беруть лише натуральні інгредієнти та якісний спирт. В результаті виходить продукт відмінної якості із насиченим смаком.

Айва – близька родичка яблук і груш, але через терпкий присмак (позначається надлишок дубильних речовин) і низька цукристість рідко використовується у виноробстві. Однак у поєднанні з яблуками та грушами виходить дуже яскравий смак лікеру.

Приготувати домашню наливку зможе навіть недосвідчений кулінар, всього треба мати свіжі продукти, купити спирт харчовий і скористатися перевіреним рецептом.

Інгредієнти:

  • яблука 5 штук;
  • груші 3-4 штуки;
  • айва 2 штуки;
  • кориця 1½ палички;
  • мед 150 г;
  • горілка або віскі 1500 мл.

Насамперед потрібно уважно перебрати сировину, видаливши зіпсовані, запліснівлі та підгнили частини.

У яблук, груш та айви видаляємо серцевини та нарізаємо м'якоть фруктів шматочками середнього розміру.

Далі потрібно скласти підготовлені фрукти у банку. Додаємо корицю, мед та алкоголь.

Закрийте банку кришкою та залиште на місяць у темному прохолодному місці. Кожні 2-3 дні кілька разів струшуйте.
Через місяць профільтруйте лікер через складену кілька шарів марлю і перелийте в пляшки для зберігання.

Читайте також:

Зігріє у будь-які холоди: рецепт домашнього медового лікеру. Робиться дуже просто

Ось він - справжній напій богів: рецепт неймовірного лікеру з кизилу

Це українською: як приготувати смачний капустняк із пшоном. Рецепт наших бабусь

Як приготувати справжній французький омлет. Невідомий рецепт