Багато хто любить картопляні чіпси, і діти в тому числі. Але якщо подивитися склад покупних чіпсів стає страшно. Але ж приготувати хрумкі смачні чіпси вдома дуже просто і легко.

Картопля – 2-3 шт.
Сіль - 0,5 ч. ложки (за смаком)
Спеції (за бажанням)

Картопля очистити та нарізати спеціальним ножем для чищення овочів. Картопля має бути нарізана дуже тонко - скибочками завтовшки 1-2 мм.

Потім усі скибочки потрібно залити водою і залишити мінімум на 1 годину, можна і на 2, гірше не буде. Так картопля віддасть весь крохмаль і стане хрумкою після приготування.

Через вказаний час картопля вийняти з води, розкласти на рушник і просушити хвилин 15. На дні ємності з водою можна буде побачити крохмаль. А картопляні часточки вже стануть твердими і трохи вигнутись.

Тарілку або основний піддон мікрохвильової печі застелити пекарським папером. Скибочки картоплі розкласти в один шар. Залишити на 3-5 хвилин.

Підсушити картопляні чіпси в мікрохвильовій печі - приблизно 4 хвилини при потужності 600 Вт. Але краще таки стежити (особливо вперше), щоб скибочки не згоріли.

важливо!

  • Час приготування може суттєво змінюватись в залежності від сорту картоплі, потужності мікрохвильової печі, кількості картоплі на тарілці.