Багато хто любить картопляні чіпси, і діти в тому числі. Але якщо подивитися склад покупних чіпсів стає страшно. Але ж приготувати хрумкі смачні чіпси вдома дуже просто і легко.
Підпишись на Hyser.com.ua в Google News! Тільки найяскравіші новини!
Підписатися
Картопля – 2-3 шт. | ||
Сіль - 0,5 ч. ложки (за смаком) | ||
Спеції (за бажанням) |
Картопля очистити та нарізати спеціальним ножем для чищення овочів. Картопля має бути нарізана дуже тонко - скибочками завтовшки 1-2 мм.
Потім усі скибочки потрібно залити водою і залишити мінімум на 1 годину, можна і на 2, гірше не буде. Так картопля віддасть весь крохмаль і стане хрумкою після приготування.
Через вказаний час картопля вийняти з води, розкласти на рушник і просушити хвилин 15. На дні ємності з водою можна буде побачити крохмаль. А картопляні часточки вже стануть твердими і трохи вигнутись.
Тарілку або основний піддон мікрохвильової печі застелити пекарським папером. Скибочки картоплі розкласти в один шар. Залишити на 3-5 хвилин.
Підсушити картопляні чіпси в мікрохвильовій печі - приблизно 4 хвилини при потужності 600 Вт. Але краще таки стежити (особливо вперше), щоб скибочки не згоріли.
важливо!
- Час приготування може суттєво змінюватись в залежності від сорту картоплі, потужності мікрохвильової печі, кількості картоплі на тарілці.
Готові картопляні чіпси пересипати сіллю або спеціями до смаку.
Читайте також:
Ви себе не дізнаєтесь у дзеркалі: чим насправді небезпечні чіпси і скільки їх можна з'їсти
Гості вимагатимуть добавки: рецепт закуски з крабових паличок та сиру на чіпсах
Розумне споживання: як з картопляних очищень приготувати смачні чіпси
До блекауту готові: як у домашніх умовах приготувати м'ясні чіпси