Смажений рис з яйцем на китайській кухні є мегапопулярною стравою, практично як яєчня в Росії або омлет на європейській кухні. Це просто, дуже швидко, недорого та смачно!
Підпишись на Hyser.com.ua в Google News! Тільки найяскравіші новини!
ПідписатисяДля приготування рису з яйцем по-китайськи підготуйте продукти за списком:
- рис варений – 1 склянка;
- горошок зелений свіжий або заморожений – 1 склянка;
- яйця курячі сирі – 4-5 шт.;
- соєвий соус – за смаком;
- цибуля "джусай" - 10 пір'їнок;
- рослинна олія для смаження - 50 мл;
- кунжутна олія темна - за смаком;
- вода - 50 мл
Важливо:
- найкраще для цієї страви підійде довгозерний рис, зварений за 1-2 дні до смаження.
Цікаво, що в Китаї та інших азіатських країнах готовий варений рис можна запросто купити в магазинах – на вагу або у вакуумній упаковці.
Отже, насамперед потрібно змішати яйця з водою і приправити їх до смаку соєвим соусом. Добре розбалакайте все віночком.
Додайте зелений горошок і нарізану зелену цибулю. Заморожений горошок не обов'язково розморожувати.
Розігрійте олію у вічі (або сотейнику з товстим дном) і викладіть рис. Обсмажуйте на сильному вогні, помішуючи, 3-4 хвилини.
Додайте яйця з горошком та зеленою цибулею. Не зменшуючи вогонь, продовжуйте обсмажувати, постійно помішуючи.
Страва готується хвилин 7. У результаті повинна вийти комковата маса золотистого кольору, яку зручно братиме паличками. Приправте до смаку кунжутним маслом і перемішайте.
Подавайте страву до столу, прикрасивши нарізаною цибулею та поливаючи солодким чилі-соусом.
Читайте також:
Спробуйте наступного сезону: як висадити картоплю за китайським методом для казкового врожаю.
Шамани Путіна не допомогли: у Росії масово перестають працювати найпопулярніші китайські смартфони
Справжні ласощі по-китайськи: рецепт локшини з копченою курочкою та овочами
Після візиту до Росії загадково зник міністр оборони Китаю. Вже з'явилися гучні версії