Смажений рис з яйцем на китайській кухні є мегапопулярною стравою, практично як яєчня в Росії або омлет на європейській кухні. Це просто, дуже швидко, недорого та смачно!

Для приготування рису з яйцем по-китайськи підготуйте продукти за списком:

  • рис варений – 1 склянка;
  • горошок зелений свіжий або заморожений – 1 склянка;
  • яйця курячі сирі – 4-5 шт.;
  • соєвий соус – за смаком;
  • цибуля "джусай" - 10 пір'їнок;
  • рослинна олія для смаження - 50 мл;
  • кунжутна олія темна - за смаком;
  • вода - 50 мл

Важливо:

  • найкраще для цієї страви підійде довгозерний рис, зварений за 1-2 дні до смаження.

Цікаво, що в Китаї та інших азіатських країнах готовий варений рис можна запросто купити в магазинах – на вагу або у вакуумній упаковці.

Отже, насамперед потрібно змішати яйця з водою і приправити їх до смаку соєвим соусом. Добре розбалакайте все віночком.

Додайте зелений горошок і нарізану зелену цибулю. Заморожений горошок не обов'язково розморожувати.

Розігрійте олію у вічі (або сотейнику з товстим дном) і викладіть рис. Обсмажуйте на сильному вогні, помішуючи, 3-4 хвилини.

Додайте яйця з горошком та зеленою цибулею. Не зменшуючи вогонь, продовжуйте обсмажувати, постійно помішуючи.

Страва готується хвилин 7. У результаті повинна вийти комковата маса золотистого кольору, яку зручно братиме паличками. Приправте до смаку кунжутним маслом і перемішайте.

Подавайте страву до столу, прикрасивши нарізаною цибулею та поливаючи солодким чилі-соусом.

Читайте також:

Спробуйте наступного сезону: як висадити картоплю за китайським методом для казкового врожаю.

Шамани Путіна не допомогли: у Росії масово перестають працювати найпопулярніші китайські смартфони

Справжні ласощі по-китайськи: рецепт локшини з копченою курочкою та овочами

Після візиту до Росії загадково зник міністр оборони Китаю. Вже з'явилися гучні версії