Яблучний сир - це смачні й корисні ласощі, які можна приготувати самостійно. Цей сир має ніжний смак яблук та аромат спецій, а його консистенція пружна та приємна на смак.

Докладніше про те, як приготувати домашній сир за старовинним литовським рецептом читайте у нашому матеріалі.

Для приготування домашнього сиру за старовинним литовським рецептом нам знадобиться:

  • Яблука - 1.5 кг
  • Волоські горіхи - 50 г
  • Кориця мелена - 1 ч. л.
  • Цукор - 320-350 г

Спосіб приготування домашнього сиру за старовинним литовським рецептом:

Яблука для домашнього сиру за старовинним литовським рецептом необхідно ретельно вимити та протерти серветками. Наріжте їх тонкими часточками, видаливши насінні коробки. Розкладіть яблука в миску і посипте цукром. Зазвичай достатньо використовувати 3-4 столові ложки цукру із загальної кількості. Покрийте миску з яблуками плівкою і залиште на ніч, щоб яблука виділили сік для домашнього сиру за старовинним литовським рецептом.

Встановіть миску з яблуками на невеликий вогонь і варіть приблизно 20 хвилин, поки не стануть м'якими. Періодично помішуйте яблука під час варіння домашнього сиру за старовинним литовським рецептом.

Відкладіть частину яблук (приблизно 2-3 столові ложки), а масу, що залишилася, помістіть в блендер і подрібніть до стану пюре.

Поверніть пюре в каструлю, додайте цукор і знову поставте на вогонь. Уварюйте, поки маса не зменшиться у 2.5 рази та не стане трохи густою. Безперервно помішуйте, щоб уникнути пригорання.

Перекладіть відкладені яблука в миску, додайте корицю та подрібнені волоські горіхи. Продовжуйте варити суміш ще 20 хвилин на мінімальному вогні, постійно помішуючи, щоб уникнути пригорання.

Дайте яблучній масі охолонути. Візьміть марлю, змочену водою та віджатую, та використати її для вистилання відповідної круглої ємності. Акуратно розкладіть яблучну масу в цю ємність, розрівняючи її ложкою і добре притискаючи, щоб уникнути утворення порожнин.

Складіть кінці марлі нагору, витягніть майбутній сир із ємності на обробну дошку. Поставте зверху тарілку, але в неї - банку з водою. Залишіть у такому стані на добу.

Потім видаліть марлю та викладіть сир для подальшого сушіння на пергамент. Перевертайте його 2 рази на день, щоб забезпечити більш рівномірне сушіння. Щоб перевірити готовність сиру, натисніть на нього пальцем – якщо маса досить пружна і не залишає слідів, то готовий сир. Після повного висушування загорніть сир у пергамент і зберігайте у прохолодному місці.

Читайте також:

Такі в магазинах точно не продаються: рецепт домашніх маринованих печериць, які будуть готові за 2 години

Ви напевно хвалятиметеся цією стравою: рецепт рулету з м'ясом і яйцем, який робиться в чорному хлібі

Від одного тільки запаху ви будете в захваті: рецепт картоплі з фаршем, сиром та помідорами в духовці