Курячі стегна (філе стегна) – 250 г
Квасоля червона - 80 г
Помідор - 120 г (1 шт.)
Цибуля ріпчаста - 40 г (0,5 шт.)
Часник - 1-2 зубчики
Томатна паста – 1 ст. ложка
Олія - ​​35 мл (приблизно 2 ст. ложки)
Паприка солодка мелена – 0,5 ч. ложки
Сіль за смаком
Перець чорний мелений - за смаком

Червону квасолю замочіть у воді проти ночі.

Через деякий час злийте воду з квасолі. Влийте в каструлю з квасолею чисту воду (500-600 мл), доведіть до кипіння і варіть на повільному вогні 35-40 хвилин до м'якості. Можна припустити, щоб квасоля трохи розварилася - так буде смачніше. Але ви орієнтуйтесь на свої уподобання. З готової квасолі злийте воду.

Цибулю і часник очистіть і промийте. Наріжте невеликими кубиками цибулю, часник подрібніть.

Філе курячого стегна наріжте середніми шматочками.

У сковороді розігрійте олію, викладіть цибулю та часник. Пасеруйте на середньому вогні пару хвилин, до прозорості.

Потім викладіть у сковороду м'ясо птиці.

Обсмажуйте курку 8-10 хвилин|мінути|, помішуючи. Сильно не засмажуйте!

Помідор наріжте дрібними кубиками.

До обсмаженої курки додайте помідор, паприку, сіль (0,5 ч. ложки) та мелений перець (щіпка).

Викладіть у сковороду відварену квасолю. Туди ж – томатну пасту.

Перемішайте курку з квасолею та томатною пастою, тушкуйте 5-6 хвилин на невеликому вогні. Помідори виділять сік, вийде чудовий соус.

Подавайте курку з квасолею, в томатному соусі, до столу відразу ж - гарячою. У такому блюді ви полюбите квасолю!

Читайте також: