Курячі стегна (філе стегна) – 250 г | ||
Квасоля червона - 80 г | ||
Помідор - 120 г (1 шт.) | ||
Цибуля ріпчаста - 40 г (0,5 шт.) | ||
Часник - 1-2 зубчики | ||
Томатна паста – 1 ст. ложка | ||
Олія - 35 мл (приблизно 2 ст. ложки) | ||
Паприка солодка мелена – 0,5 ч. ложки | ||
Сіль за смаком | ||
Перець чорний мелений - за смаком |
Червону квасолю замочіть у воді проти ночі.
Підпишись на Hyser.com.ua в Google News! Тільки найяскравіші новини!
ПідписатисяЧерез деякий час злийте воду з квасолі. Влийте в каструлю з квасолею чисту воду (500-600 мл), доведіть до кипіння і варіть на повільному вогні 35-40 хвилин до м'якості. Можна припустити, щоб квасоля трохи розварилася - так буде смачніше. Але ви орієнтуйтесь на свої уподобання. З готової квасолі злийте воду.
Цибулю і часник очистіть і промийте. Наріжте невеликими кубиками цибулю, часник подрібніть.
Філе курячого стегна наріжте середніми шматочками.
Потім викладіть у сковороду м'ясо птиці.
Обсмажуйте курку 8-10 хвилин|мінути|, помішуючи. Сильно не засмажуйте!
Помідор наріжте дрібними кубиками.
До обсмаженої курки додайте помідор, паприку, сіль (0,5 ч. ложки) та мелений перець (щіпка).
Перемішайте курку з квасолею та томатною пастою, тушкуйте 5-6 хвилин на невеликому вогні. Помідори виділять сік, вийде чудовий соус.
Подавайте курку з квасолею, в томатному соусі, до столу відразу ж - гарячою. У такому блюді ви полюбите квасолю!