Домашній кисломолочний сир із молока та кефіру - це улюблений делікатес, який можна приготувати самостійно, адже для приготування домашнього сиру з молока та кефіру не потрібно особливих умінь чи кулінарних знань.

Докладніше про приготування домашнього кисломолочного сиру з молока та кефіру читайте у нашому матеріалі.

Для приготування домашнього кисломолочного сиру з молока та кефіру нам знадобиться:

  • Молоко 3,8% - 1 л
  • Кефір - 350 мл

Спосіб приготування домашнього кисломолочного сиру з молока та кефіру:

У каструлю акуратно вливаємо свіже молоко та кефір для приготування домашнього кисломолочного сиру з молока та кефіру. Добре перемішуємо, щоб інгредієнти з'єдналися.

Тепер прикриваємо каструлю кришкою та залишаємо її на ніч для ферментації для отримання домашнього кисломолочного сиру з молока та кефіру.

Наступного ранку ми виявляємо ніжний і дуже смачний йогурт. І приступаємо до подальшого приготування домашнього кисломолочного сиру з молока та кефіру.

На середній вогонь ставимо каструлю та стежимо за процесом, не відходячи від плити. Поступово по краях починають з'являтися пластівці, які акуратно помішуємо. З ходом часу пластівців буде все більше і більше. Маса має бути трохи теплою, але навіть якщо вона перегріється, це не є проблемою. В результаті домашній кисломолочний сир з молока і кефіру вийде крупнозернистішим і сухішим, що теж цілком прийнятно! На поверхні утворюються пластівці, а сироватка залишається внизу.

Коли досягли бажаної консистенції домашнього кисломолочного сиру з молока та кефіру, знімаємо каструлю з вогню. На вершину каструлі ставимо друшляк, а в нього поміщаємо кілька шарів марлі. Обережно переливаємо сирну масу через друшляк, щоб сироватка скла. Цьому процесу потрібно близько 30 хвилин.

В результаті отримуємо близько 1 літра сироватки та 270 грамів домашнього кисломолочного сиру з молока та кефіру.

До речі, сироватку можна зберегти у закритій банці в холодильнику до трьох тижнів. Також домашній кисломолочний сир із молока та кефіру зберігається до двох тижнів у герметичному контейнері.

Домашній кисломолочний сир із молока та кефіру готовий. Можна подавати його на сніданок з усім, що вашій душі завгодно, або використовувати у різних десертах та кремах.

Читайте також:

Це просто божественно: домашнє вино з дачного винограду за грузинським рецептом

Раніше їх продавали в кожному поїзді: рецепт "ледачих" соковитих біляшів на кефірі

Вам захочеться хапати один за одним: рецепт незрівнянних пиріжків з ліверною ковбасою та картоплею