Помідори 1
Часник 250
Болгарський перець 250
Морква 250
Рис 0.5
Рослинна олія 0.5
цукор 2
Сіль 0,5
Оцет (9%) 1

Із зазначеної кількості продуктів виходить приблизно 1,5 л. найсмачнішого салату.

Для цього салату підійдуть помідори будь-яких сортів. Використовувати можна м'які, перестиглі, м'яті, головний момент, щоб не було гнили.

Отже, томати вимийте, видаліть місця кріплення плодоніжок. Наріжте помідори на 2-4 частини.

Далі їх треба подрібнити. Зробити це можна за допомогою м'ясорубки, кухонного комбайна чи блендера. Перелийте томат у каструлю, що підходить за розміром. Поставте на середній вогонь грітись.

А в цей час займіться рештою овочів. Болгарські перці розріжте навпіл і видаліть серцевину з насінням. Цибулю та моркву очистіть від шкірки. Всі овочі промийте.

Цибулю наріжте невеликими кубиками.

Морквину натріть на тертці з великими зубками.

Болгарський перець наріжте кубиками. Якщо взяти перці різних кольорів, то готовий салат виглядатиме в рази апетитніше і яскравіше.

Томатне пюре доведіть до кипіння.

У каструлю відправте цибулю та моркву. Перемішайте, після закипання зменшіть вогонь і варіть 10 хвилин|мінути|.

Додайте до каструлі болгарський перець. Потім всипте цукор і сіль, а також влийте олію без запаху. Все перемішайте, прикрийте кришкою каструлю і тушкуйте на помірному вогні близько 15 хвилин.

Рис промийте кілька разів до чистої води. Додайте рис у каструлю до всіх компонентів. Ретельно перемішайте та доведіть рисово-овочеву масу до кипіння. Полум'я зменште до мінімального, накрийте кришкою каструлю і тушкуйте все разом до готовності рису. На це потрібно від 25 до 40 хвилин (залежить від сорту рису).

Влийте в оцет салат і знову перемішайте.

Розкладіть киплячий салат по стерильним баночкам і закрийте стерильними кришками спеціальним ключем. Переверніть банки верх дном і укутайте ковдрою. Залишіть таким чином до повного остигання.

Заберіть баночки у будь-яке прохолодне місце для тривалого зберігання!

Читайте також:

Це неповторне блаженство: рецепт закуски із сала з соусом із авакадо та сиру

Швидко, смачно та економно: рецепт салату з крабових паличок та локшини швидкого приготування.

Спробувавши один раз, ви готуватимете його постійно: рецепт салату з корейської моркви, квасолі та ковбаси

Взимку ви з'їдатимете по банку на день: рецепт гарбузового салату з солодким перцем і цибулею