Існує багато варіантів приготування фаршированих баклажанів. Пропонуємо нафарширувати баклажан гречкою, грибами та беконом. Начинка виходить такою смачною, що її можна подати як самостійну страву.

  • 1 кг баклажанів (або кабачків);
  • 150 г грибів;
  • 100 г гречки;
  • 100 г бекону;
  • 100 г сиру;
  • 100 г цибулі;
  • сіль за смаком;
  • перець за смаком.

Насамперед для приготування начинки, потрібно до готовності відварити гречку. Крупа готується приблизно 20 хвилин.

Баклажани розрізати на дві частини. Вийняти м'якоть і нарізати кубиками (можна використовувати не всю м'якоть).

Інші складові для начинки:
  • цибулю дрібно нарізати;
  • гриби нарізати кубиками;
  • бекон дрібно нарізати.

На сковороді трохи обсмажуємо бекон (масло додавати не треба). Додати цибулю, трохи обсмажити. Додати гриби. Перемішати.

Додати нарізані баклажани. Посолити (солити треба небагато, бекон досить солоний), поперчити.

Перемішати та смажити протягом 15 хвилин.

Додати гречку, перемішати. Забрати з вогню. Трохи остудити.

Сир натерти на дрібній тертці.

Баклажани викласти у форму для запікання та нафарширувати. Укладайте начинку з гіркою, утрамбовувати не потрібно. Посипати сиром.