Німецьку, чеську та австрійську кухню важко уявити без різноманітності картопляних салатів. Так, наприклад, у німецькій кухні існує понад тисячу різновидів салатів на основі картоплі. Крім картоплі у таких салатах часто використовуються сосиски, м'ясо, мариновані огірки, оливки, помідори, оселедець. Hyser пропонує рецепт картопляного салату з копченими ковбасками, економ та маринованими огірками. За рахунок картоплі та м'яса салат виходить дуже ситним і його можна подавати без гарніру, як окрему страву.

Картопля – 3-4 шт.
Ковбаски копчені - 2 шт.
Бекон нарізаний - 3-4 смужки
Цибуля ріпчаста червона - 1 шт.
Огірки мариновані – 2 шт.
Петрушка свіжа - 3-4 гілочки
Оцет білий винний – 2 ст. л.
Цукор коричневий – 1 ч. л.
Сіль за смаком
Перець чорний – за смаком

Картоплю ретельно миємо під проточною водою (можна мити щіткою, щоб шкірка була ідеально чистою). Нарізаємо картоплю середніми часточками. Заливаємо водою та варимо на середньому вогні 20 хвилин до готовності. З готової картоплі сливам воду.

Бекон кладемо на суху розігріту сковороду. Обсмажуємо бекон на середньому вогні, витоплюємо жир.

Очищену цибулю нарізаємо пір'ям.
Копчені ковбаски нарізаємо кружальцями.

Мариновані огірки нарізаємо кружальцями.
Петрушка дрібно рубаємо (кілька листків залишаємо для прикраси салату).

Коли бекон обсмажиться, перекладаємо його на паперовий рушник.

У сковороду, в якій смажився бекон, кладемо цибулю та ковбаски. Смажимо 3 хвилини.

Туди ж додаємо подрібнену зелень, цукор та оцет. Гасимо, помішуючи, 4 хвилини.

Після цього кладемо в сковороду картоплю. Акуратно перемішуємо та вимикаємо плиту.
Викладаємо вміст сковороди в тарілку і чекаємо 10 хвилин, поки картопля з ковбасками та цибулею трохи охолоне.

Додаємо мариновані огірки та нарізаний або розфарбований смажений бекон.
Солимо і перчимо теплий салат за смаком. Акуратно перемішуємо.
Прикрашаємо картопляний салат зеленню та подаємо.

Читайте також:

Це неповторне блаженство: рецепт закуски із сала з соусом із авакадо та сиру

Швидко, смачно та економно: рецепт салату з крабових паличок та локшини швидкого приготування.

Спробувавши один раз, ви готуватимете його постійно: рецепт салату з корейської моркви, квасолі та ковбаси

Взимку ви з'їдатимете по банку на день: рецепт гарбузового салату з солодким перцем і цибулею