Для приготування бутербродів з оселедцем та буряком на чорному хлібі потрібно:
буряк (невеликий) - 1 шт.;
філе оселедця – 1 шт.;
хліб чорний – 5-6 скибочок;
майонез - 1 ст. л.;
чеснок - 1 зубчик;
сіль за смаком;
кріп для прикраси – кілька гілочок.

Буряк добре вимити, а потім зварити в шкірці до готовності (на варіння з моменту закипання води потрібно хвилин 45-50 хвилин), потім воду злити, дати бурякам повністю охолонути. Оселедець обробити на філе, ретельно видаляючи з риби кісточки, нам знадобиться 1 філе оселедця.

Підсушити чорний хліб у тостері (або на сухій сковороді з двох сторін). Сильно підсушувати не треба. Підсушену скибочку хліба можна розрізати ножем на 2 прямокутні шматочки, відрізавши скоринки. А можна за допомогою відповідного діаметру келиха вирізати одну круглу заготовку порційного бутерброда, відрізаючи тим самим усі скоринки і надаючи бутербродику приємну форму.

Відварені буряки остудити, очистити від шкірки, натерти на середній (або великій) тертці, перекласти в глибоку тарілку. Додати до буряків пропущений через прес зубчик часнику та майонез.

Перемішати бурякову масу до однорідності, підсолити за смаком.

На плоскій страві розкласти заготовки чорного підсушеного хліба. Поверх хліба щедро розкласти бурякову масу.

Нарізати оселедцеве філе на невеликі шматочки. Викласти на кожен бутерброд по шматочку оселедця.

Читайте також:

Тетя Сара, розкрий секрет: рецепт єврейської намазки на хліб із баклажанів

Такі бутерброди розлетяться за хвилину: рецепт намазки на хліб із авокадо та яйця

Схожа на дорогий паштет: рецепт намазки на хліб із консервованого горошку від Євгена Клопотенка

Це просто чудово: рецепт намазки на хліб з крабових паличок, сиру та яєць