Ті, хто хоч раз готував салат "Вогник" з баклажанів, знають, що за технологією баклажани повинні обсмажуватися на олії, а вже потім заготовлятися на зиму. Але цей рецепт не має на увазі цього тривалого процесу, за що його сміливо можна назвати "ледачим".
Підпишись на Hyser.com.ua в Google News! Тільки найяскравіші новини!
ПідписатисяБаклажани помити, відрізати краї та нарізати кружальцями. Помістити у велику миску.
Добре посолити (не бійтеся пересолити, тому потім баклажани потрібно промити водою). Перемішати та залишити на 1 годину.
Почистити часник та болгарський перець. Гострий перець не потрібно очищати насіння, т.к. насіння та внутрішні перегородки перцю - найгостріші частини, достатньо зрізати тільки плодоніжку. Помідори помити та кожну розрізати на 4 частини.
Гострий і солодкий перець, часник та помідори перекрутити через м'ясорубку.
Подрібнені овочі помістити в каструлю, додати олію, поставити на вогонь і довести до кипіння.
Злити рідину з баклажанів та добре промити холодною водою.
У каструлю з|із| овочевою сумішшю викласти баклажани, перемішати, зменшити вогонь, довести до кипіння і варити 30 хвилин.
Потім скуштувати і, якщо необхідно, додати ще 1 ст. ложку солі. Влити оцет, але відразу весь не додавайте, спробуйте, щоб не було надто кисло, і довести до кипіння.
Лінивий салат "Вогник" з баклажанів на зиму готовий!
Наповнити банки, накрити стерильними кришками та закатати салат із баклажанів та помідорів на зиму.
Читайте також:
Взимку ви з'їдатимете по банку на день і проситимете добавки: рецепт салату з помідорів з рисом
Тепер ви робитимете так постійно: рецепт салату з капусти на зиму з додаванням яблука