Ця страва поєднує свіжу скумбрію з ніжною картоплею, створюючи ідеальний баланс текстур та смаків. Запечена скумбрія набуває неповторного аромату та соковитості, завдяки маринаду з оливкової олії, соєвого соусу та ароматних спецій. А картопляна шуба, що складається з натертої картоплі, грибів та сиру, надає страві ніжності та витонченості.
Підпишись на Hyser.com.ua в Google News! Тільки найяскравіші новини!
ПідписатисяДокладніше про те, як приготувати страву за рецептом скумбрії, запеченої під картопляною шубою, читайте в нашому матеріалі.
Для приготування страви за рецептом скумбрії, запеченої під картопляною шубою, нам знадобиться:
Скумбрія (свіжоморожена) – 400 г | ||
Картопля - 250 г | ||
Цибуля ріпчаста - 230 г (2 шт.) | ||
Печериці - 160 г | ||
Сир плавлений - 140 г | ||
Сир твердий – 100 г | ||
Часник - 1 зубчик | ||
Оливкова олія - 75 мл | ||
Соус соєвий - за смаком | ||
Приправа для риби – за смаком | ||
Хмелі-сунелі – 0,25 ч. ложки | ||
Помідори сушені з часником - 1 ч. ложка | ||
Перець чорний мелений - за смаком | ||
Соль - 0,5 ч. ложки | ||
Зелень свіжа (для подачі) – за смаком |
Спосіб приготування страви за рецептом скумбрії, запеченої під картопляною шубою:
Перед початком приготування скумбрії, запеченої під картопляною шубою, переконайтеся, що скумбрія повністю розморожена.
Ретельно промийте картоплю для скумбрії, запеченої під картопляною шубою, не очищаючи її. Поставте його в каструлю з підсоленою водою і варіть на середньому вогні приблизно 20-25 хвилин|мінути|, поки не стане м'яким.
Промийте скумбрію для скумбрії, запеченої під картопляною шубою, під проточною водою. Видаліть голову, хвіст і плавці, а також очистіть рибу від нутрощів. Наріжте скумбрію на порційні шматочки для скумбрії, запеченої під картопляною шубою.
Покладіть скумбрію у глибоку миску. Додайте 30 мл оливкової олії та соєвий соус для маринаду для скумбрії, запеченої під картопляною шубою.
Посипте маринадом для риби, хмелі-сунелі, сушеними помідорами з часником та чорним меленим перцем. Добре перемішайте та залиште на 30 хвилин.
Увімкніть духовку і розігрійте до 180 градусів для приготування скумбрії, запеченої під картопляною шубою.
Дрібно наріжте одну цибулину та часник для скумбрії, запеченої під картопляною шубою. Розігрійте сковороду з 15 мл оливкової олії та обсмажте цибулю з часником, поки вони не стануть м'якими. Перекладіть обсмажену цибулю з часником на тарілку і залиште охолонути.
Наріжте гриби дрібними кубиками для скумбрії, запеченої під картопляною шубою. Знову розігрійте сковороду з 15 мл оливкової олії та обсмажте гриби протягом 5-7 хвилин, доки вони не стануть золотистими. Посоліть і поперчіть до смаку.
Окремо натріть твердий та плавлений сир на великій тертці. Відкладіть для скумбрії, запеченої під картопляною шубою.
Очистіть варену картоплю і також натріть її на великій тертці. Змішайте натерту картоплю із сіллю, перцем і 15 мл оливкової олії, щоб вийшла однорідна маса.
Покрийте лист фольгою так, щоб краї звисали. Викладіть на дно кружальця цибулі, потім рівномірно розподіліть замариновані шматочки скумбрії.
Після цього викладіть половину натертої картоплі поверх скумбрії. Потім додайте плавлений сир, а зверху рівномірно розподіліть гриби.
Покрийте блюдо натертою картоплею, що залишилася, потім закрийте його фольгою, щоб всі інгредієнти залишилися всередині.
Поставте деко зі скумбрією, запеченою під картопляною шубою, в духовку розігріту на 35 хвилин або до готовності риби. Після цього посипте блюдо твердим сиром тертим і поверніть його в духовку ще на 10 хвилин. Важливо, щоб сир тільки розплавився, але не утворилася тверда скоринка. Можна залишити дверцята духовки прочиненими.
Готову скумбрію, запечену під картопляною шубою, можна подавати у гарячому чи теплому вигляді, прикрашену свіжою зеленню. Упевнені, ця страва сподобається всім цінителям риби та смачної випічки.
Читайте також:
Ніжніше ви не куштували: рецепт фаршированих баклажанів з сиром та сиром
Ідеально і під картоплю, і під макарони: рецепт заготівлі з гарбуза та болгарського перцю на зиму